Helyi termék: add el sikeresen!

Időpont: 
péntek, 2010, december 10 - 09:00 - 14:00
Helyszín: 
Bp., Benczúr Hotel

Növekvő népszerűségük ellenére a helyi termékekkel még mindig nem elégszer találkozunk a boltokban pedig lenne választék. A Magyar Vidékakadémia soron következő rendezvényével a helyi termelőket kívánja segíteni, értékesítési és marketing stratégiák, jó gyakorlatok bemutatásával. 

Időpont: december 10. 9:00-14:00

Helyszín: Benczúr Hotel, Bp., Benczúr u. 35.

Részletes program:

9h: regisztráció

10:15: Helyi termékek előállításának, értékesítésének és népszerűsítésének kistérségi koordinációja. Előadó: Dr. G. Fekete Éva egyetemi docens, Miskolci Egyetem

10.40: Helyi termékek értékesítésének marketing jellemzői. Előadó: Dr. Szakály Zoltán tanszékvezető egyetemi docens. Társelőadó: Polereczki Zsolt egyetemi tanársegéd Kaposvári Egyetem GTK Marketing és Kereskedelem Tanszék

11.05: A hagyományos termékek piacra juttatása – a HÍR védjegy szerepe. Előadó: Pallóné Dr. Kisérdi Imola VM szakmai tanácsadó, EOQ MNB Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport vezető

11.30: A Terra Madre – Magyarország és a nemzetközi Slow Food mozgalom. Előadó: Dr. Erdős Zoltán elnök. Hagyományos Termék Kerekasztal

12.25: A kistermelői jogszabályok gyakorlati alkalmazhatósága                   Előadó: Szabadkai Andrea elnökségi tag. Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület

12. 50: A természetvédelem ösztönző szerepe a helyi gazdaságra és a termék előállításra. Előadó: Halmos Gergő igazgató, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

13.15: Jó gyakorlat: Projekt bemutató 1.

13.35: Jó gyakorlat: Projekt bemutató 2.

További információ: [email protected]