Kevesebb szemetet!

  • 2010. február 09.
  • graczek
Szerző: 

Csak nem az az első kérdésed, hogy hogyan? Nem is gondolnád, hogy mennyi módja van annak, hogy csökkentsd a hulladékod mennyiségét, és bizony gyorsan túl is léphetsz a szelektív gyűjtésen, mert az csupán egy a sok közül. Lehet, hogy már most is úgy éled az életedet, hogy közben kevesebb hulladékot termelsz másoknál. Ez az egyszerű teszt éppen azért született, hogy egyszerű, olcsó ötleteket adjunk és segítsünk értékelni a mostani életmódodat. Fogyasztói és életmóddal kapcsolatos döntéseiddel közvetlen hatást gyakorolsz a környezetre, ezt mindig tartsd fejben! A HuMuSz minden tőle telhető segítséget megad, hogy jó hulladékcsökkentő váljon belőled. Hajts rá a nulla hulladékra!

Kattints a képre!

Nekünk kell lépnünk!
Fejenként 450 kg szemetet termelünk évente, és ezért elsősorban mi vagyunk a felelősek, nem a szolgáltató, nem a gyártó, nem az állam. Megnyugtathatjuk magunkat azzal, hogy szelektíven gyűjtünk, de akkor azt is vegyük hozzá, hogy az összes háztartási hulladék mindössze 15-20 százalékát gyűjtjük így, a zömét továbbra is elégetik vagy lerakják. Tavaly bezárt a hazai lerakók fele, mert nem feleltek meg az előírásoknak, vagyis szűkül a játéktér. A saját és gyerekeink egészsége és környezetünk védelme érdekében csökkentenünk kell a hulladék mennyiségét.

Támogasd a Humusz munkáját! Ma már lehetőség van teljesen biztonságos online adományozásra is. Katt ide!
Ezt tamogatod, ha mellettünk döntesz:

A Nulla Hulladék Program arról szól, hogy széles körben gyűjtjük és megismertetjük az egyes emberekkel a hulladékcsökkentési technikákat, megmutatjuk, hogy az átgondolt fogyasztás segít a legtöbbet. Az eredményért több fronton is dolgozunk: együttműködünk az oktatási intézményekkel, véleményezünk, javasolunk a szakpolitikai döntések során, fenntartható hulladékgazdálkodási stratégiákat dolgozunk ki önkormányzatokkal, folyamatos kapcsolatban állunk a piaci szereplőkkel, tájékoztatunk a közszolgáltatásokról, új lehetőségekről, együttműködünk a médiával és a témában érintett tudományos intézményekkel.

Ezt csináltuk eddig a Nulla Hulladék kampány keretében: Nulla Hulladék Program