Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Állatvédelmi oktatási program

Év: 
2000
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Lejegyezte: Várnagy Dávid Zöld Akció Egyesület

 

A Fehérkereszt Állatvédõ Liga 1990-ben alakult elsõsorban a kóborrá vált kutyák, macskák megmentésére, jó gazdához való juttatására. A késõbbiekben a cirkusztól "kiselejtezett" állatokkal, a lovardák által megunt majd sorsukra hagyott lovakkal, a Mafilm által hátrahagyott medvékkel, a szõrmeipar számára szánt szörnyû sorsú prémállatokkal, a természeti katasztrófákban vagy a gazda halála vagy tönkremenetele miatt szerencsétlenné vált haszonállatokkal is kellett foglalkoznunk.

Azonban az évek múlásával fel kellett ismernünk azt a tényt, hogy egyedül nem megy! Nagy erõfeszítéseink semmit sem érnek, ha az emberek mentalitása, az állatokhoz és a természethez való - igen alacsonyszintû -- hozzá állása nem változik. Mindenképpen arra kell törekednünk, hogy a jövõ nemzedéknek természetes legyen az állatokkal és a természettel való együttélés, azoknak szeretete, tisztelete, védelme és ezek megóvása a következõ generáció számára.

Az angliai RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) anyagi és tárgyi segítségével továbbá több mint 100 éves tapasztalatával létrehoztuk az állatvédelmi oktatási programot a magyar általános iskolások számára. Elsõsorban 8-14 éves korú gyerekeknek szól. A program ingyenes.

Lehetõség van arra, hogy iskolán belül, a téma iránt érdeklõdõ tanár elõadást tartson a számára ingyenes tanári segédlet segítségével. Az Oktatási Programhoz a gyerekek játékfüzetei, poszterei postán kérhetõk.

Érdeklõdni: Kristin Faurest, 1024 Budapest, Rózsahegy utca 8, (20)958.2545 [email protected]