Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Fradi IQ-ja

Év: 
1998
Szám: 
Nyár
Szerző: 
laska

Hitünk szerint a KukaBúvár szemléletet közvetít, szellemisége van - amibe nemigen fér bele a személyeskedés. Annak idején, az IQ-bio-energiaitalos cikkeinkben is csak szerényen jeleztük: sok versenyhivatali eljárást végigküzdöttünk már, de ilyen agresszív stílusú, gyanakvó ellenféllel még nem volt dolgunk. Az eljárásban kavaró, állandóan hátsó szándékot, botor összeesküvést, politikai indíttatást szimatoló urat Szilvás Zoltánnak hívták, aki -mint az italt piacra dobó WES Rt. (akkori) igazgatója- személyesen képviselte a cégét. Az eljárás eredménye ismert: a gyártási melléktermékbõl (sajtsavóból) készült ital se nem bio, se nem energiaital és az intelligenciához sincs köze. Szerintünk inkább okoz hasmenést, mint agymenést. Igazán kár volt a Xénia lázas gyerekeket behülyíteni vele.

Na, aztán hipp-hopp és Szilvás úr egyszer csak mint az olasz-amerikai Dicobe cég képviselõje adta elõ alföldi stílusát. Szolnokra világszinvonalú tejgyár telepítését ígérte, a kisújszállási városvezetést liofilizáló üzemmel kecsegtette. Ezekbõl semmi sem lett, de ez nem újság. Aztán jött a nagyjelenet: a Fradi felvásárlása. Nekünk volt az a gyanúnk, hogy ez a Dicoba akkor látott 25 millió dollárt, mikor az IQ biotehenet. De innentõl kezdve talán legjobb a Vasárnapi Hírekbõl idézni. A Dicobe "kontaktembere" március 5-én charmeurként ült tárgyalóasztalhoz, hogy aztán május idusán sértett emberként álljon fel onnan. Részben a sajtónak is felrótta, hogy a tárgyalások elhúzódtak, s azt is, hogy kételyek is merültek fel. A végén már kívülállónak igyekezett magát feltüntetni. A szakítás napján magánemberként közölte, a cég a budapesti tõzsde bizonytalan helyzetére, valamint a politikai pártok FTC-re és a közvéleményre gyakorolt nyomására tekintettel döntött úgy, hogy felfüggeszti a tárgyalásokat."

Kár. Lelki szemeink elõtt szinte már láttuk a megtáltosodott zöld-fehér fiúkat. Ahogy a raktáron maradt IQ bio-energiaitaltól feltunningolva, pallérozott elmével, sajtsavótól duzzadva, soha nem látott iramban romahoznak. A legközelebbi WC irányába?