Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

McHírek

Év: 
1997
Szám: 
Tél
Szerző: 
> Andor

Majdnem egy évig tartó tárgyalások után a boszniai kormány kiutasította a vállalatot az országból. Az általuk szabott feltételeknek a McD nem felelt meg. Például nem voltak hajlandók helyi ellátást igénybe venni, szinte kizárólag behozott alapanyagokat használtak volna fel. A hagyományos kis helyi éttermek veszélyeztetettségét is indokként hozták fel. (Errefele ki szabja vajon a feltételeket? És milyeneket?)

Még júniusban hasonlóan szavazott a bermudai képviselõtestület. Itt az elõzõ miniszterelnök is érdekelt volt az étterem megnyitásában, nem véletlen tehát, hogy egy korábbi hasonló határozat nem léphetett érvénybe Az angol gyarmaton az óriásplakátokat és a neonreklámokat is betiltották már.

Érdekes hír érkezett a New Jersey-beli Princetonból. Egy éttermet kénytelenek voltak három hétre bezárni, mivel elárasztották a patkányok...

Puerto Rico fõvárosában, San Juanban a vállalat az Óvárost szemelte ki. A környéken jelentõs történelmi emlékhelyek találhatók, a spanyol hódítások korából származó épületeihez hasonló nem sok maradt meg a térségben.

1984-ben a San Cristobal várat és közvetlen szomszédságát a kulturális világörökség részének nyilvánította.

Az Óváros már több gyorsétteremmel "büszkélkedhet", köztük egy meki is található. Másodszorra a Colon térre esett a választás; a tér tulajdonképpen a városrész bejárata, az idelátogatókat a tér és az innen nyíló látvány fogadja elsõként.

Felháborodott lakosok tiltakoznak a megépítés ellen. Az amerikaiaknak sem tetszene, hogyha a Lincoln Memorial vagy a Washington Emlékmû elé egy gyorséttermet állítanának fel - érvelnek. A térrõl a már említett San Cristobal vár, a Tapia Színház (Latin-Amerika legrégebbi mûködõ színháza) és az ország egyik legnagyobb történelmi személyiségének, Julien Acostanak a szülõháza is látszik. Éppen csak a meki hiányzik oda...

Én kuka vagyok, de sejtem. " Én Kuka vagyok, de sejtem" - mondja sokat sejtetõen a McDonald's szórólapja. "Tudod, hogy mennyit javulna a környezetünk állapota, ha legalább annyit megprobálna tenni érte, amennyit a McDonald's magyarországi éttermeiben megprobálunk tenni?

Én kukabúvár vagyok, és sejtem, hogy a McD eldobó csomagolásai nélkül sok terheléstõl szabadulna meg a környezet...