Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tudatos környezet - ingyenes kiállítás

  • 2013. szeptember 27.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

A Roosevelt 7/8 Irodaház az X6 Galéria közreműködésével már második alkalommal rendez ingyenesen látogatható kiállítást Budapest szívében, a Széchenyi téren, az irodaépület aulájában. Ezúttal a tárlat a fenntarthatóságról folytatott párbeszédet képviseli, a diskurzushoz az X6 Galéria a művészeten keresztül csatlakozik.

Tudatos Környezet kiállítás
Bognár Benedek: Fake Nature
A technikai fejlődés olyan fogalmakat hívott életre társadalmunkban, mint a fenntarthatóság, az újrahasznosítás és a tudatos fogyasztás, amelyek mára mindennapi életünk részévé váltak. A TÁJ-FÉNY-KÉP című fotókiállítás kurátoraként az X6 Galéria olyan elismert kortárs magyar alkotókat kért fel, akik munkájukon keresztül a környezetünket érintő kérdésekre reflektálnak. A műalkotások az ember, a természet és az épített tér kapcsolatának különböző aspektusait vetik fel a fotográfia médiumán keresztül. A képeken a mesterséges tér és a városi fények különös világa mellett a természet az emberi tervezés részeként jelenik meg.
Kiállító művészek: Bognár Benedek, Kudász Gábor Arion, Martinkó Márk, Nyíri Julianna, Vékony Dorottya.
Tudatos környezet kiállítás
Nyíri Julianna: A jövő körvonalai
A gyönyörű, nagyméretű fotográfiák mellett a TUDATOS KÖRNYEZET c. tárlat is megtekinthető, mely a közlekedés témakörét járja körül. A kiállítás apropóját a Roosevelt 7/8 Irodaház számára a Széchenyi téren szeptember 21-én megrendezésre kerülő III. MVM Energia Futam adta, ahol alternatív hajtású járművek mérik össze tudásukat. Az aulában található “kiállító- térben” látható lesz például egy úgynevezett  Megaméter jármű, mely  2966 kilométert képes megtenni legalább 30 km/h-s átlagsebesség mellett-  egyetlen liter benzinnel, valamint egy Stringbike is, a forradalmian új meghajtású, kézzel összeszerelt kerékpár, mely használata során páratlanul könnyű és puha hajtásérzetet biztosít. A Stringdrive meghajtás fejlesztése 1993-ban kezdődött, és azóta ez a remek magyar találmány széleskörű nemzetközi szabadalmi oltalom alá került.
Tudatos környezet kiállítás
Nyíri Julianna: A jövő körvonalai
A kiállítás szeptember 23-tól – október 23-ig INGYENESEN látogatható minden nap 8:00-20:00-ig.
Helyszín: Roosevelt 7/8 Irodaház aula, V. kerület, Széchenyi tér 7/8.
Forrás: Szendrődi Réka Anna - MARKETING&More