A szemétdomb még messze van! Ezt az 5 lépést tedd meg, mielőtt valamit kidobnál

  • 2023. október 24.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Szinte nincs olyan, ami ne lenne javítható. Október 21-én ünnepeljük a használt dolgok értékét, a Javíttatás Világnapját!

 

Mindenkinek van egy kedvence. Kedvenc táskája, pénztárcája, tolla, ruhadarabja. Asztala, kanapéja, bögréje. Most bevallom, én szinte a teljes nyarat ugyanabban az egyetlen farmer shortban töltöttem. Tudjátok, milyen érzés ez: nem túl bő, nem túl szűk, mindenhol pont jó, kopott, amennyire kell. Egyszerűen tökéletes. A shortom és én kalandos úton találtunk egymásra, és az a helyzet, ez nem hogy nem zavar, inkább pont hogy hozzátesz a kapcsolatunkhoz.

Imádok mindent, aminek története van, így amikor idén tavasszal egy másik kerületben séta közben megláttam a lomtalanításra kitett kupacokat a házak előtt, nem tudtam ellenállni. Egy nagy zsákban lapult szépen kimosva-összehajtogatva sok más cókmók között. Tudom, tudom, hogy a lomtalanításkor az utcára kitett tárgyak az NHKV Zrt. tulajdonát képezik, tehát gyakorlatilag bűncselekményt követtem el, amikor elvettem belőle, amit akár 150 ezer forinttal is büntethettek volna. Idén amúgy változtak a lomtalanítás szabályai, amit itt részleteztünk.

 

A cikk folytatását a Tudatos Vásárlók Egyesületének honlapján tudod elolvasni.