Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nő, aki 365 napon át csak használtruhát hordott

  • 2013. szeptember 16.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

A fenntarthatóság mellett kiállni jól hangzik, de tenni is kell érte. így tett Christina Dean, aki egy éven át használt ruhákat visel.

Ezen egyébként is érdemes elgondolkodni. Ma már sokszor fel se merül, hogy ha új ruhára vágyunk, ne boltba rohanjunk, hanem megnézzük a turkálók kínálatát. A Daily Mailből kiderül, hogy Dean minden napját fotóval dokumentálta. 

676 ajanloKép forrása: Instagram / GetReDressed

Már 9 hónapja, hogy ez a nő nem vásárolt magának új ruhát. Havonta egyszer stylist által kísérve látogatta meg a legnagyobb használtruha üzletet, s választotta ki azokat a ruhákat, amiket a következő hónapokban hordani fog.

Az Instagram-profiljára kattintva láthatjuk, hogy milyen szetteket sikerült neki és tanácsadójának megálmodnia az év első nyolc hónapjában és őszintén bevalljuk, ha nem tudunk a projekt hátteréről, meg nem mondtuk volna, hogy ezek kizárólag használt holmik.

Dean azt is elmondta, az adta meg az első löketet, amikor a saját szemével látta, hogy több mint 200 tonna, még felhasználható ruhát a hulladéklerakóba szállítottak. "Az Egyesült Királyságban tízezer ruha köt ki a szemétdombokon, ötpercenként" – mesélte szomorúan. A projekt végén szeretné eladni a ruháinak nagy részét, hogy bevételt szerezzen cége, a ReDress számára, ami 2011-ben megnyerte az EcoChic díjat.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: divany.hu