Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szigetelés fillérekből – ablakszigetelő gép kölcsönzés

  • 2012. augusztus 13.
  • Pauló Gergő

"Szigetelés fillérekből" program keretében bárki elvégezheti régi fa ajtói, ablakai utólagos szigetelését, melynek következtében akár 15%-kal is csökkenhet a téli fűtés számla.

A háztartási energiafelhasználás 60-70%-át a fűtés teszi ki, ennek egy része egyszerűen kiszökik az ablakokon! Mindez nem csupán a fűtésszámlánkat érinti, hanem környezeti vonatkozásai is vannak. Energiafelhasználásunk ugyanis a szükséges energiahordozók elégetése révén egyesen arányban áll Földünk nyersanyagkészleteinek kimerítésével és a klímaváltozás erősödésével. A következő módszerrel egy nap alatt leszigetelheted a nyílászárókat, az eredmény jobb minőségű és jóval hosszabb élettartamú (akár 15 év!) lesz a ragasztott szigetelőcsíkoknál, és  a munka nem igényel komoly előképzettséget. A fa nyílászárónk tokjába vagy a szárnyrészébe a marógéppel nútot/hornyot készítünk, és az előre lemért hézagtávolságnak megfelelő, szilikon alapú szigetelőanyagot a nútba illesztjük. Megtérülési ideje 1,5-2 év!

A 6 és 8 mm-es szilikon szigetelő csík 180 Ft/m áron, a 10 és 12 mm-es 220 Ft/m áron vásárolható meg. A szigetelő gép online előjegyezhető az Ökoszolgálat honlapján található naptárban. Figyelem! A foglalás után emailt kap, melynek megerősítésével válik csak foglalása véglegessé! A foglalás lemondása telefonon történhet.

Az Ökoszolgálat Alapítvány a módszer betanításában, a szigetelőgép kölcsönzésében és a szigetelőanyag beszerzésében nyújt segítséget Budapesten és környékén.

Teljes cikk: okoszolgalat.hu