Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Papírból papírt

  • 2012. október 02.
  • Scheuer Zsuzsanna

Az Inest NonProfit Kft. a környezetvédelem szellemében felajánlja az irodák, irodaházak és intézmények részére, hogy díjmentesen kihelyezi az irodai környezetbe illő szelektív hulladékgyűjtő edényeit. Az itt összegyűjtött papírhulladék elszállításáról és környezetbarát újrahasznosításáról is díjmentesen gondoskodik.

Irodai szelektív papírgyűjtés és irattári selejtezés

Az Inest, amely alapszolgáltatásként az irodai papírhulladék gyűjtését (ingyenes szelektív papírgyűjtők kihelyezésével) szorgalmazza, továbbfejlesztette szelektív papírbegyűjtési palettáját és már a biztonságos iratkezeléssel kiegészülő irattári selejtezést is vállalja. A díjmentes szállítás sokaknak segíthet abban a döntésben is, hogy az évek során összegyűlt iratokat kiselejtezzék. Az iratok megsemmisítéséről megsemmisítési nyilatkozatot állít ki. Az elszállított papírhulladékból pedig 100 százalékban újrahasznosított alapanyagú környezetbarát termékek (például WC-papír, kéztörlő, papír zsebkendő) gyártását szorgalmazza.

Közel 500 elégedett papírgyűjtő partner

Az elmúlt évek során közel 500 partnercég vette igénybe a szelektív papírgyűjtési szolgáltatások valamelyikét (rendszeres irodai szelektív papírgyűjtés, irattári selejtezés, biztonságos iratmegsemmisítés, iratzúzás). A többségében Pest megyei cégek egyre komolyabb hangsúlyt fektetnek a papírhulladékuk újrahasznosítására, hulladékuk csökkentésére, ezért csatlakoznak örömmel az újrapapír programhoz. A rendszeresen papírt gyűjtő irodáknál, intézményeknél az elmúlt évek során több mint 2000 szelektív papírgyűjtő került kihelyezésre, de sokan vannak azok a cégek is, akik csak az irattári selejtezést, iratzúzást kérik és saját dobozaikban vagy nylon zsákokban adják át a papírt megsemmisítésre, újrahasznosításra.

Irodai papírhulladék újrahasznosítása a fák megmentéséért

Az irodai papírhulladékok begyűjtésével és újrahasznosításával az Inest az elmúlt évben majd húszezer fát mentett meg a kivágástól. A szelektíven gyűjtött irodai papírhulladék a papírzúzást követően újrahasznosításra került és 100%-ban újrapapír alapanyagú papírtermékek (WC papír, zsebkendő, stb.) készültek belőlük. Ezen termékek gyártásához nem kellet a fákat, az erdőket kivágni, hanem a papírhulladékból lett alapanyag.

Bővülő újrahasznosítási tervek

Az Inest folyamatosan növekvő, környezet iránt érzékeny partnereinek kínál egyre szélesebb körű papír újrahasznosítási szolgáltatásokat. Jelenleg tevékenységét a szelektív irodai papírgyűjtés, az iratmegsemmisítés és iratzúzás területeken végzi, de a jövőben együttműködő partnerek bevonásával tervezi az irodai szelektív hulladékok nagyobb skáláján történő újrahasznosítást is megvalósítani.

http://inest.hu/szolgaltatasok/szelektiv-papirgyujtes
Weöres Márta környezetvédelmi tanácsadó
Inest Nonprofit Kft.
[email protected]

Forrás: kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu