Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megépülnek Páriban a vitatott hulladéklerakók

  • 2012. április 21.
  • Scheuer Zsuzsanna

Megépülnek Páriban azok a hulladéklerakók, amelyekről a közelmúltban érvénytelen helyi népszavazást rendeztek - tájékoztatta a település független polgármestere kedden az MTI-t.

    Gere Zoltán elmondta: a képviselő-testület legutóbbi döntése értelmében az első ideiglenes lerakópontot a község déli határában, egyéves próbaüzemben működtetik, és a tapasztalatok alapján készül el a második létesítmény.
    A testületi döntést közmeghallgatás előzte meg, ahol a többség ezt a kompromisszumot elfogadta - tette hozzá.
    A 686 fős Tolna megyei településen március 25-én tartottak népszavazást az ideiglenes lerakópontokról, ahová építési törmeléket, elektronikai hulladékot helyezhetnek el a helyiek. A gyűjtőpontokkal az illegális lerakók kialakulását szeretnék megelőzni. 
    A referendum érvényességéhez három szavazat hiányzott. A népszavazáson 266-an vettek részt, 223-an elutasították a lerakók megépítését.
    Gere Zoltán azt is elmondta, hogy az önkormányzat a Start közmunkaprogram forrásaiból mintegy másfél millió forint támogatást nyert el az illegális lerakók felszámolására, az összegből 760 ezer forintot az ideiglenes hulladékgyűjtőhely kialakítására kell fordítani.

Forrás: MTI