Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fenntartható csomagolás a vegyipari óriásnál

  • 2010. augusztus 06.
  • Kump Edina

Az FMCG-óriás bejelentése szerint 2020-ra teljes mértékben fenntartható forrásból szerzi be a termékei papírcsomagolásához szükséges alapanyagokat.

2015-re papír- és kartoncsomagolása 75 százalékát, 2020-ra 100 százalékát fenntartható erdőgazdálkodásból vagy újrahasznosított alapanyagokból biztosítja az Unilever - számolt be közleményében céljairól az óriásvállalat. A cég a Forest Stewardship Council független szervezettel dolgozik együtt a beszerzési források tisztaságának biztosítására.

A kitűzött fenntarthatósági célokat a csomagoláson külön logóval jelzi az Unilever, amellyel a fenntartható módon működtetett erdőgazdálkodás fontosságára igyekszik felhívni a fogyasztók figyelmét.

Marc Engel, az Unilever beszerzési igazgatója kiemelte: "Vezető fogyasztási cikkeket gyártó vállalatként jelentős mennyiségű papírt és kartont vásárolunk termékeink csomagolására és szállításuk biztosítására. Mint ilyen cég, fontosnak tartjuk, hogy a fenntartható erdőgazdálkodást népszerűsítsük, és felelős beszerzési politika bevezetésével felvegyük a harcot az erdőirtás és a klímaváltozás ellen."

Forrás: Marketinginfo