Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csibecsőr klímavédelmi performansz

  • 2010. június 22.
  • juci

A  Kanizsa TISZK június 18-én hulladék anyagokból (nejlon zsákok, PET palackok, zsákok) LED világítással ellátott "csöpögő jégcsapokat" készített  Nagykanizsán, a Plakátház és a Kiskastély előtti bérház homlokzatára. A szervezők a különleges performansszal a klímavédelem fontosságára kívánták felhívni a figyelmet.

A klímánknak okozott károkat nap, mint nap tapasztaljuk: áradások, zivatarok, felboruló évszakok. A világ körülöttünk ugyanúgy lassan elcsöpög, elolvad akár csak az a hajdan csodás bérház is, amelynek végletesen leromlott mára az állaga. Homlokzata úgy kopik, mint ahogy jégcsapjaink csöpögnek.

 

 

A szervezők a performanszhoz kapcsolódóan foglalkozást is tartottak a Plakátházban, ahol minden érdeklődő készíthetett hulladék anyagokból (üres flakonok, kupakok, zsákok, dobozok) értelmes apróságokat. Készült pénztárca, hűtőmágnes, fülbevaló, karkötő, kitűzők és még sok egyéb. Délután minden érdeklődő megkóstolhatta a csibemignont és mghallgathatta az Igricfesztivál fellépőit. Csibecsőr személyesen is vendégül látta a Csík zenekart.

 

A program a Csibecsőr, Akciókkal a tudatos fogyasztókért kampány (Kanizsa TISZK) keretében valósult meg, a Cellux művészeti csoport segítségével.


További felhívások és információk: www.csibecsor.hu

Horváth Henrietta Szilvia Projektvezető