Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A civil-vállalati együttműködésről szól az idei CSR Piac

  • 2013. április 09.
  • Dani
A hazai üzleti szféra társadalmi felelősségvállalásáról nyújt átfogó képet a CSR Piac, amelynek fókusztémája a civil-vállalati együttműködés.

A CSR Piacot április 18.-án a Dürer Rendezvényházban rendezik meg- közölte a marketinginfóval a KÖVET Egyesület. A kiállításon 34 vállalat és 30 civil szervezet mutatja be a társadalmi felelősségvállalásban elért eredményeit. A CSR Piac 2009-ben és 2011-ben egyaránt a KÖVET egyik legsikeresebb, legnépszerűbb rendezvénye volt, amely nem pusztán a jó CSR-gyakorlatok megismertetésére, a fenntarthatóság eszméjének népszerűsítésre szolgál, hanem a kiállító vállalatok és a civil szervezetek közötti kapcsolatok ápolásának, elmélyítésének is a fóruma.

CSR piac

Az idei év újdonsága, hogy a CSR Piac keretében hirdetik ki az Európai Bizottság által létrehozott, s ebben az évben először meghirdetett Európai CSR Díj győzteseit. Erre a díjra csak azok a vállalatok pályázhattak, amelyek nem üzleti szervezetekkel (egyesületekkel, alapítványokkal, stb.) közösen valósítottak meg innovatív, a társadalomra, a környezetre számottevő pozitív hatást gyakorló projektet. Az Európai CSR Díjat kis- és középvállalati és nagyvállalati kategóriákban elnyerő cégek június 25-én Brüsszelben, az EU Bizottság magas rangú képviselőitől vehetik át az elismerést.

Az öttagú, CSR-szakértőkből álló zsűri (Fóris Ferenc, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. működésirányítási vezetője; Matolay Réka, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa; dr. Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója; Petrik Ida a BCSDH igazgatója; Tóth Gergely, a KÖVET főtitkára, a Pannon Egyetem Georgikon Karának docense) döntése szerint a következő cégek kerültek az Európai CSR Díjért meghirdetett verseny shortlistjére.

Kis- és középvállalati kategória:

  • IFUA Nonprofit Partner Közhasznú Nonprofit Kft.,
  • Hill & Knowlton Hungary Kft.,
  • Dr. Czinki László egyéni vállalkozó

 

Nagyvállalati kategória:

  • Nokia Magyarország Kft.,
  • Telenor Magyarország Zrt.,
  • E.on Hungária Zrt.,
  • Provident Pénzügyi Zrt.

A fenti vállalatok a CSR Piac keretében nyilvános zsűri ülésen mutatják be projektjüket, s a grémium ezt követően dönt arról, hogy Magyarországról mely vállalatok kapják meg az Európai CSR Díjat. A kiállításra látogatók a nyílt zsűrizésen kívül bekapcsolódhatnak a hazai és nemzetközi szakértők részvételével zajló, a civil-vállalati együttműködés részleteibe betekintést adó kerekasztal-beszélgetésbe.


A beszélgetés moderátora Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit fenntarthatósági árverés egyik alapítója, a Prominart Kommunikáció Kft. ügyvezetője, résztvevői: Gillian McKee, a Business in the Community Northern Ireland marketing és kommunikációs igazgatója; Urbán Katalin, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. CSR és kommunikációs szakmai vezetője; Lőrinczi István, az Outdoor Mission Kft. tulajdonos ügyvezetője; Győri Zsuzsanna, a KÖVET Egyesület CSR-szakértője, a CSR Piac 2013 projektvezetője.

forrás: marketinginfo