Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

KÖSZ! Program

  • 2014. szeptember 25.
  • Ressinka Agnes

Az Új Európa Alapítvány az Oktatókutató és Fejlesztő Intézettel együtmüködve a KÖSZ! Program keretében pályázatot írt ki új iskolai közösségi szolgálati projektek támogatására, melyhez diákok csatlakozását várják.

A MOL Új Európa Alpítványa azért hozta létre a KÖSZ! Programot, hogy támogassa a fiatalokat a közösségi szolgálat teljesítésében. A programban a diákok maguk találják ki, milyen módon szeretnének segíteni.
A nyertes szervezetek az Iskolai Közössági Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák diákjai számára.

A pályázatban a tervezett program költségeire igényelhettek támogatást, így azokat nem az iskolának, a szüleiteknek vagy a fogadó szervezetnek kell kifizetni. Pl.:

  • anyagköltség, fogyóeszköz (pl. festék, ceruza, papír, kézműves eszközök és alapanyagok, kertészeti eszközök, könyvek, hangszerek, élelmiszer stb.), amelyek a program konkrét megvalósulásához szükségesek;
  • utazási vagy szállítási költség, ha a lakóhelyedtől kicsit messzebb kell utazni, de a szolgálati program helye nem lehet 30 km-nél nagyobb távolságra a lakóhelyedtől;
  • kommunikációs és dokumentációs eszközök (pl. fényképezőgép, dvd, cd, pendrive, diktafon, nyomdai költségek stb.), ha rögzíteni szeretnétek az élményeket és szeretnétek azokat másokkal is megosztani.

Ha csak ketten-hárman vagytok, akkor is belevághattok, ekkor kisprojekttel tudtok pályázni.
Ha az egész osztályt beszervezitek, akkor ún. nagyprojektet tudtok létrehozni. Így a kaland mindenkinek szól majd!

Ha a pályázatot 2014. október 15-ig benyújtjátok, 2015-ben valósíthatjátok meg a programot.

A pályázók köre: A pályázatokat a fogadó szervezetek (civil szervezet, egyházi szervezet) tudják benyújtani.


Érdemes a részletes felhívást áttanulmányozni és a fogadó civil szervezet munkatársaival közösen megtervezni, mit szeretnétek csinálni!

Forrás:palyazatmenedzser.hu