Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztálj, ne égess!

  • 2007. szeptember 07.
  • humusz
A korábbi években Pesthidegkúton a városrészi önkormányzat több száz, fából készült komposztálókeretet osztott ki a jelentkezõ családok között. Az elmúlt évben már a konyhai szerves hulladékok, a zöldjavak házi komposztálására alkalmasabb, zárt komposztálótartályok szerepeltek az akcióban.
komposztalo1_120Ekkor már új szereplőként megjelent a SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület, melynek szakmai irányításával ismeretterjesztő előadás és komposztálási bemutató is csatlakozott a programhoz. Az egyesület korábban azzal a javaslattal kereste meg az önkormányzatot, hogy szívesen vállalná egy, az egész kerületre, a családokon kívül a lakóközösségekre és a közintézményekre is kiterjedő komposztálási program megszervezését. Hosszas előkészítés után most az önkormányzat és az egyesület együttműködése eredményeként elkezdődik a Komposztáló Kerület Program, amelynek keretében a jelentkezők egy megállapodás aláírásával ingyenesen juthatnak majd komposztáló edényekhez és lombkomposztáló rácsokhoz. Ez utóbbi eszköz használatával a jövőben megszűnhet a környezet- és egészségkárosító levélégetés rossz gyakorlata. A tudnivalókról hamarosan részletesen beszámolunk.
További információ és jelentkezés Eleőd-Faludy Gabriellánál a [email protected] e-mail címen és a (06 30) 544-8778-as telefonszámon, amely hétköznap 9 és 15 óra között hívható.

Az egyesület honlapja:
www.szike.zpok.hu
forrás: Budai Polgár