Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még egy hónapig lehet pályázni a "Zöld Óvoda" címre

  • 2011. január 15.
  • Molnár András

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) megbízásából a Wekerle Sándor Alapkezelő pályázatot hirdet a „Zöld Óvoda 2011” cím elnyerésére. Az évente meghirdetett pályázaton minden olyan belföldi óvoda részt vehet, amelynek pedagógiai programjában kiemelt helyet foglal el a környezeti nevelés, és az elmúlt három évben sikeresen valósított meg ehhez kapcsolódó tevékenységet. Cél, hogy az óvodások élményeken, tapasztalatokon keresztül ismerkedjenek meg a környezettudatos életvitellel.

Az először pályázó intézményeknek a Zöld Óvoda Kritériumrendszer 60%-át, a címet másodszor elnyerni kívánóknak a 80%-át kell teljesíteniük. Eszerint olyan feltételeknek kell megfelelniük, mint például a szelektív hulladékgyűjtés, a csoportszobák környezettudatos berendezése sok növénnyel, természetből vett díszítőelemekkel, az óvodapedagógusoknak pedig tisztában kell lenniük a fenntarthatóság fogalmával, és példát kell mutatniuk a gyerekeknek az egészséges, környezettudatos életmódra. A nyertesek három évig használhatják a „Zöld Óvoda” címet, ami ismételt pályázat útján újra megszerezhető.


A pályázatokat 2011. február 14-ig kell benyújtani, elektronikusan a Wekerle Sándor Alapkezelő oldalán (katt) és papír formában is.