Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ökoiskola 2011

  • 2011. január 06.
  • Géczy Anna

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium nevében az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet nyílt pályázatot hirdet az „Ökoiskola 2011” cím elnyerésére.

A pályázat benyújtásának határideje: (a postabélyegző dátuma): 2011. március 1.

Ökoiskola 2011

 

A pályázók köre:

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 20. § (1) bekezdésének b)–g) pontjában meghatározott belföldi székhelyű nevelési-oktatási intézmények, fenntartótól függetlenül.

 

A pályázat célja:

A fenntarthatóság elveinek, a környezettudatosság és a fenntartható fogyasztás és fejlődés oktatási intézményekben történő minél hatékonyabb megjelenése érdekében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium közösen létrehozta az „Ökoiskola” címet.

A cím azoknak a nevelési-oktatási intézményeknek az elismerését szolgálja, melyek átgondoltan, intézményesítetten, rendszerszerűen foglalkoznak a környezettudatosság, a fenntartható fogyasztás és fejlődés pedagógiájának gyakorlati megvalósításával, a környezeti neveléssel.

Az „Ökoiskola” cím adományozása kapcsolódik az ENSZ „A fenntarthatóságra oktatás” 2005–2014 évtizedének programjához. Az „Ökoiskola” cím pályázati rendszerének kimunkálása az ENSI (Iskolai Környezeti Kezdeményezések) nemzetközi hálózat több évtizedes tapasztalatai alapján történt.

 

A pályázat benyújtásának határideje: (a postabélyegző dátuma): 2011. március 1.

 

A pályázatról bővebben, a kritérium rendszerről, feltételekről és a részletekről a Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján olvashat. Az oldalhoz kapcsoldó doukumentumok onnan tölthetőek le.

 

A pályázatról további információ kérhető az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársaitól telefonon hétfőtől csütörtökig 9-17 óra között, pénteken 9-15 óráig, vagy e-mailen:

Varga Attila tel: 1/2357249; és 30/2357803; e–mail: [email protected]

Varga Péter tel: 1/2357249; és 70/3680747; e–mail: [email protected]