Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöld krajcáros termelői piac és fesztivál a Millenárison

  • 2012. augusztus 04.
  • juci

zöld krajcáros fesztiválA szombaton induló, 4 hétvégén át futó fesztivál különlegessége, hogy minden napnak más-más civil szervezet lesz a házigazdája, így garantált az egyes környezettudatos témakörök színes, érdekes és rendhagyó feldolgozása. A Humusz Szövetség augusztus 5-én mutatkozik be környezeti tanácsadással, környezetbarát termék bemutatóval, kicsiknek és nagyobbaknak szóló játékokkal, kvízekkel, Fölösleges Áruk Fóruma kiállítással.

A fesztiválon szerepet kapnak a környezettudatos életmód fő témakörei, mint például energiahatékonyság, környezetbarát közlekedés, élelmiszer, tudatos vásárlás, hulladék megelőzés és a lehetséges alternatív megoldások, praktikus, gyakorlati tanácsok. A nyári rendezvénysorozat minden napján helyi termelők kínálják bio és helyben termelt élelmiszereiket. A látogatók zöld tombolán (fődíj minden nap egy kerékpár!), bábelőadásokon, kóstolóval egybekötött gasztronómiai bemutatón és különböző zenei programokon is résztvehetnek.

A ZÖLD KRAJCÁROS termelői piac és fesztivál 10 környezetvédő, illetve fenntartható fogyasztást népszerűsítő civil szervezet közreműködésével valósul meg az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület szervezésében. Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület mellett a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Humusz Szövetség, az Ökoszolgálat Alapítvány, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, az E-misszió Egyesület, a Magosfa Alapítvány, a ZÖFI, a GATE Zöld Klub, és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége lesznek az egyes témanapoknak házigazdái. A fesztivál fő üzenete a helyi termékek fogyasztása, a környezettudatos életmód és szemlélet, s mindezek gyakorlati alkalmazása a hétköznapokban.

A programokról bővebben: www.zoldkrajcaros.hu

A Zöld Krajcáros Termelői piac és Fesztivál az Európai Unió támogatásával valósul meg (KMOP-3.3.4.A/10-2010-0007)