Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hiperaktív önkénteseink: Hajdu Kriszti és Fekete Erika

  • 2010. augusztus 05.
  • graczek
Szerző: 
kortars

Erika és Kriszti csak idén tavasszal jelentkeztek önkéntesnek, de máris rengeteget segítettek nekünk. Jöttek fát pakolni (faelgázosító kazánnal fűtünk), képzésekre ebédet készíteni, kertészkedni, Kukabúvárt postázni, mágnesezni (ezt csak a beavatottak értik), és infopultozni rendezvényekre. Ezúttal őket kérdeztük meg, hogy hogyan s miért is lettek önkéntesek.

Kriszti
2009-ben kezdődött minden. Kedves barátnőmmel, Erikával elkezdtünk járni a HuMuSz estékre. Egyre érdekesebb és izgalmasabb témákat hallhattunk. 2010-re forrott ki a gondolat: mi lenne, ha tevőlegesen is részt vennénk a csapat munkájában.
Az önkéntes munkát szívesen vállaltuk. A fejemben az járt hogyan tehetnék többet a környezetemért. Adva volt tehát egy szervezet és adva volt rengeteg időm. „Mit tehettem hát!?” - beálltam az önkéntesek sorába.

 

Rögtön egy képzésen vehettem részt, mert a infopultos munkához, amire jelentkeztem, erre szükség volt. Nagyon tetszett a lehetőség, hogy rögtön továbbképezhetem magam. Örülök, hogy így tettem. A tudás mellett az is számít, hogy találtam olyan embereket a „világban”, akik elfogadnak úgy, ahogy vagyok. És ráadásul még kedvelnek is.

Erika
Számomra nagy öröm, hogy ha önkéntesként is, de dolgozhatom a HuMuSz-nak és részt vehetek a környezetvédelemmel kapcsolatos munkájukban. Már korábban is szerettem volna mélyebb tudást szerezni ebben a témában, így pont jól jött, hogy az önkéntes képzés során sok mindent megtanulhattunk, amivel hitelesebben tudjuk képviselni azt a szellemiséget, amit a HuMuSz képvisel. Különösen szimpatikus, hogy itt a munkából mindenki kiveszi a részét, tehát mindenki egyenlő.