Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dr. Kalas György Justitia Regnorum Fundamentum-díjat kapott a jövő nemzedékek védelméért

  • 2012. június 15.
  • juci

Kalas GyörgyAz egyik legrangosabb elismerésben részesült a győri Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa, dr. Kalas György pénteken délelőtt Budapesten az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában.

Barátunk és munkatársunk (a Humusz egyik alapítója) hosszú évek környezetvédelmi munkájának, szakmai alázatának és elhivatottságának elismeréseként vehette át a díjat Prof. dr. Szabó Máté ombudsmantól. A környezetvédő civilek kalasgyurijának méltatásában kiemelték, hogy egész élete és munkássága a környezetjog mindennapi fogyasztásra alkalmassá tételéről, élettel való megtöltéséről és a gyakorlatba történő átültetéséről szól. Minden cselekedetét áthatja az unokáinktól kölcsönkapott világért érzett felelősség. Életvitele önmagában példa számunkra: sosem saját személyét helyezi előtérbe, minden az ügyről, a feladatról, a jobbításról szól körülötte.
Kalas György
Dr. Kalas György az egészséges környezethez való alapvető jog védelme és a környezetvédelem területén kiemelkedő emberi helytállást, szakmai tevékenységet fejtett ki, kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, és jelentősen hozzájárult ilyen eredmények eléréséhez. Munkássága és életpályája elismeréseként adományozta neki a Justitia Regnorum Fundamentum díjat az alapvető jogok biztosa 2012-ben.
Barátunknak, munkatársunknak, vagy ahogy ő mondja „harcostársunknak" őszintén és szeretettel gratulálunk a teljesítményéhez méltó elismeréshez.
Szép volt Gyuri!