Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eltüntetik a kukákat az erdőkből, mindenki vigye haza a szemetét

  • 2017. március 07.
  • Csilla
Eltüntetné az erdőkből a szeméttárolókat a Pilisi Parkerdő Zrt, írják a II. kerületi önkormányzat honlapján. Az erdészet szerint ugyanis a látogatók ahogy be úgy el is tudják vinni a szemetet.

Szerkesztői megjegyzés: A szemetelés problémája így is jelentős, hogy jelenleg rendelkezésre állnak kukák. A kezdeményezést azért tartjuk jó ötletnek, mert így talán sikerül azt a szemléletet elérni, hogy az erdőnek nem szerves része a hulladék, és nem is a hulladékgazdálkodók, erdőgazdálkodók feladata a kirándulók szemetét eltakarítani.

A témában írt korábbi ÚjraSzedve cikkünk.

Hogyan kiránduljunk hulladékmentesen? Erről szól NuHu Blog bejegyzésünk.


Napi problémát és jelentős anyagi ráfordítást jelent a társaságnak a szemétgyűjtők rendszeres ürítése és fenntartása, ezt a pénzt pedig másra is fel lehetne használni, írják, ezért a lakosság és a kirándulók tájékoztatása mellett fokozatosan felszámolják majd a hulladékgyűjtőket.

Először az utaktól távolabb eső, ritkábban látogatott helyszínek kukáit tüntetik el, majd következnek a forgalmasabb, sűrűbben látogatott pihenőhelyek. Az elképzelés nemcsak a pilisi régiót érinti, más erdészetek is tervezik a környezetbarát program elindítását.

A szemetestárolók megszüntetése ellen szól viszont az, hogy bár tényleg haza lehet vinni a szemetet, nem biztos, hogy az emberek meg is teszik. A szemetesek ürítése jobb megoldásnak tűnik, mint a spontán keletkezett szeméthalmok eltakarítása.

erdei szemetelés

Forrás: http://index.hu/belfold/2017/03/06/eltuntetnek_a_szemettarolokat_az_erdo...