Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dominó Effektus

  • 2013. február 26.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

A Pandora Egyesület partner egy nemzetközi képzésben, melyet Olaszországban tart a "Cooperativa Sociale Muovimente, Viterdo", Március 21-28 között. 

A téma: pozitív társadalmi változás a fenntarthatóság érdekében. 
Az angol nyelvű képzésre olyan résztvevőket várnak, akik közösségi munkát végeznek, fiatalokkal vagy felnőttekkel, csoportokkal dolgoznak mint csoportvezetők, fenntarthatósággal, társadalmi változással kapcsolatos témákban. 
Külön előny, ha tud vinni olyan módszert, metodikát, amely érdekes lehet a többi résztvevőnek. Korhatár nincs.
A jelentkezők közül február végéig választják ki a résztvevőket. A résztvevőktől utólag rövid írásos beszámolót kérnek, melyet a Pandora honlapján megjelentetnek, és előny, ha az ott tanultakat szívesen hasznosítaná a Pandora Egyesület valamely projektjén belül a képzés után.
A résztvevőknek 30 eurót, és az útiköltség 30%-át kell állniuk (az egész útiköltséget megelőlegezni és a 70%-át utólag visszakapják).
A képzés leírása alább olvasható, kérem, akit érdekel, jelezze emailben Berecz Áginak ([email protected]), és küld jelentkezési lapot. 
DOMINO EFFEKTUS - nemzetközi képzés a pozitív társadalmi változások és a fenntarthatóság irányába.

Időpont: március 21.  - március 28. 2013

Résztvevők: 34 résztvevőt várnak Európa minden tájáról.

Támogatásra jogosult országok: Olaszország, Franciaország, Cseh Köztársaság, Görögország, Belgium, Egyesült Királyság, Írország, Magyarország, Németország, Ausztria, Svájc

Helyszín: Sermugnano, Lazio. Egy kis középkori falu központjában Olaszországban! Egy hely, amely lenyűgözi Önt bájával és történelmével, tökéletes lakossági szemináriumok és tevékenységek helyszíne.

Célok:

  • hogy megvitassák a "pozitív társadalmi változás" koncepcióját, és a szerepet, hogy hogy lehetünk a változás előmozdítói
  • hogy megtanulják és megosszák az eszközöket, készségeket és a kompetenciákat, melyek kapcsolódnak a pozitív társadalmi változáshoz
  • hogy felépítsenek egy nem hierarchikus ökológiai tanulói közösséget, akik megosztják néhanap a tapasztalataikat a fenntartható környezettel kapcsolatban
  • biztosítani teret a résztvevőknek ötleteléshez és jövőbeni intézkedések kialakításához

A tanfolyam finanszírozása az európai YOUTH IN ACTION programnak köszönhető, az alprogram a 4.3-as tanfolyamok.

Az étkezés és szállás a résztvevők számára ingyenes, illetve az utazás költségeinek 70%-át térítik meg a tanfolyam után.

Egy kis összegű részvételi díjat (30 €/fő) kérnek a tevékenységi költségek hozzájárulásaként.

Az összes tevékenység alapja a nem formális oktatási megközelítés. Vezető oktatók lesznek Carmine Rodi Falanga (Olaszország) és Honza Latal (Cseh Köztársaság).

A résztvevők nagyon aktív szereplők lesznek, sok lehetőség lesz a program során hogy megosszák tapasztalataikat a tevékenységek módszerek, workshopok során.

Az esemény házigazdája és szervezője a Cooperativa Sociale Muovimente szervezet Viterboban, Olaszországban (www.muovimente.it) illetve kialakulóban van egy nemzetközi partnerség az LPCS  - Learning Partner for Creative Sustainability (’Kreatív fenntarthatóság tanulói partner’) szervezettel is (http://www.salto-youth.net/tools/otlas-partner-finding/organisation/lear...).