Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Betiltanák a palackozott vizet San Franciscoban

  • 2014. január 07.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

San Francisco felügyelőtanácsának legújabb terve, hogy jóváhagyja az eddigi talán legszigorúbb intézkedést a műanyag palackok tömege ellen – be szeretnék tiltani a palackozott vizet.

A tilalom egy 2007-ben elfogadott jogszabályt terjesztene ki, melyet ha elfogadnak, újabb mérföldkövet jelentene a város nulla hulladék kibocsátású céljának teljesítésére, melyet 2020-ig szeretnének abszolválni.

A rendelkezés nem vonatkozna a kiskereskedőkre, száznál több ember befogadására alkalmas eseményeken és közterületen azonban nem lehetne forgalmazni a palackozott árukat.

Az év elején Concord, Massachussets volt az első város az Egyesült Államokban, ahol betiltották a műanyag palackokat, most pedig San Francisco követné a sort. A tilalom több ezer műanyag palack értékesítését szüntetné meg, amely amellett, hogy csökkenti a hulladék mértékét, elősegítené a megfelelő minőségű ivóvízhez való könnyebb hozzáférést is.

A döntés egyik támogatója úgy nyilatkozott, hogy mivel a város egészséges, tiszta és ízletes vízhez juthat, teljesen értelmetlen a palackozott viztől való függés, hiszen ez az ország egyik legjobb minőségű csapvize. Amennyiben életbe lépne a kezdeményezés, 2016-tól senki sem terjeszthetné az említett árukat a rendezvények területein.

Természetesen a hír hallatán ellentétes vélemények alakultak ki, az olyan nagyvállalatok, mint a Coca-Cola a javaslat ellen voksoltak, míg mások a kezdeményezés mellett érveltek.

Forrás: http://www.huffingtonpost.com/