Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az égetős akció szöveggel és képekkel

  • 2007. szeptember 12.
  • humusz

gyoztes_dd_120Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Játékosok és Szurkolók!

Hamarosan izgalmas mérkõzésnek lehetünk szemtanúi: az újrahasznosítók és az égetõk csapata méri össze erejét a most következõ kötélhúzó versenyben!

A mérkõzés tétje: a nyertes csapat fogja meghatározni a hulladékgazdálkodás menetét az elkövetkezõ 30 évre!! Ez nem akármilyen tét!!!


Lássuk is az első csapat erősségeit!

hasznositok_400

'Munkahelyteremtés!' - ez igen! Ez fontos! Elvileg még a Kormány szerint is! Tudjuk, hogy az újrafeldolgozás kb. 10-szer annyi munkahelyet teremt, mint az égetés! Ráadásul ez egy anyagtakarékos rendszer is, ahogy azt a következő versenyzőn láthatjuk! Persze hogy anyagtakarékos, hiszen ha a hulladékot újra feldolgozzuk, akkor nem kell minden anyagot újra kibányászni, előállítani! És mi a harmadik adu az újrahasznosítóknál? Olcsó!! Igen, szinte hihetetlen, de ez az anyagtakarékos, munkahelyteremtő megoldás még olcsóbb is az égetésnél!! Nemcsak rövid távon, de hosszú távon is!

egetosok_400

Hát, nehéz dolga lesz az égetők csapatának, hogy mindezeket überelni tudja! De nézzük mit tudnak ők felvonultatni! Költséges! Hát, elsőre nem hangzik túl jól, bár biztos néhányaknak pont ettől nagy Bitznisz az égetés!! Ez nagy húzóerőt jelenthet ezen az oldalon....

Nézzük, mi van még?! Pazarló! Ez alapesetben nem túl nyerő tulajdonság, de ha a mai világot nézzük, még akár nyerő is lehet - legalábbis egy darabig. Amíg a készlet tart....

És a harmadik erősségük: szennyező!! A lakosok nem szokták szeretni, sőt, kifejezetten tartanak a szennyező beruházásoktól - de ettől még az állam simán adhat erre támogatást, tehát nem biztos, hogy hátrányt jelent a versenyben! Majd meglátjuk!

Bemutatjuk Ambrovics Andreát is, az NFÜ képviselőjét! Nagyon köszönjük, hogy eljött a versenyre!! Neki nagy szerepe lesz a mérkőzés alakulásában. Kérjük, hogy majd a kritikus ponton avatkozzon be és segítsen eldönteni, melyik csapatot támogatja ....az NFÜ.

Kezdődjék is a játék! Háromtól egyig számolok vissza, az ezt követő sípszóra indul a verseny! Az a csapat győz, amelyik az ellenoldali kék csíkot hamarabb áthúzza a vonalon! Akkor tehát felkészülni: három, kettő, egy! Síp.

kotelhuzas_400

.... az újrahasznostítás erősen kezdett, reméljük, erejük hosszú távra kitart...

...az égetős oldalon a 'költséges' Nagy Biznisz tűnik a legerősebb érvnek...

...de azért a hasznosítók munkahelyteremtő versenyzőjét sem kell félteni, nagy fegyvertény ez ezen az oldalon....

...

Úgy tűnik azonban, hogy az újrahasznosítók mégiscsak folyamatosan jobban állnak.

Még 15 másodpercünk van az uniós támogatások megérkezéséig, ezért megkérjük Ambrovics Andreát, hogy segítsen eldönteni a mérkőzést. Melyik oldalt támogatja az NFÜ?!!

Még 10 másodperc, 9,8,7,6,.... és igen, az újrahasznosítók oldalára áll!! 5,4,3,2...1 és síp!

Hát, kérem szépen. Az újrahasznosítók megnyerték a versenyt! Végig jobban álltak, mint az égetés, de végül az NFÜ támogatásával biztos lett a győzelem. Hatalmas ováció!!! Tehát a következő 30 évben égetők helyett az állam az újrahasznosítást támogatja!! Ezért megérte küzdeni!!

gyoztunk_400

Szeretnénk megköszönni az NFÜ képviselőjének, hogy segített a mérkőzés eldöntésében és az újrahasznosítókat támogatta. A verseny emlékére írásba is foglaltuk és bekereteztük az újrahasznosítás előnyeit és az égetés hátrányait. Javasoljuk, hogy ezeket tegyék ki a falra, így mindig szem előtt lesznek....-akkor is, amikor a hulladékgazdálkodási pályázati kiírások készülnek.... Köszönjük még egyszer!

atadas_400