Nulla Hulladék Hét - Öko-kör

Időpont: 
csütörtök, 2010, november 25 - 15:00 - 18:00
Helyszín: 
Bp., Humusz Ház

Képzeld el, hogy – kicsit kiszakadva a mindennapi rohanásból – hetente, kéthetente 6-8 barátoddal találkozol. Beszélgettek 2-3 órát és ezek a beszélgetések szép fokozatosan megváltoztatják az életedet. Végre azt érzed, hogy te is teszel valamit a környezetedért, hogy nem vagy egyedül, nem vagy különc.

Jó ötleteket, praktikákat kapsz, így már gyerekjátéknak tűnik a takarékoskodás a vízzel, az energiával. Kevesebb vegyszert használsz és jóval kevesebb szemetet termelsz, mint korábban. Senki nem vár el tőled semmi olyant, amit nehezen tudnál beilleszteni a mindennapjaidba, vagy amit nem tudsz elfogadtatni a családoddal, környezeteddel. Végre elmondhatod te is mindazt, amire büszke vagy: hogy hogyan tudsz cirtomsavval megszabadulni a vízkőtől, hogyan helyettesíted sütőpapírral az alufóliát, hogyan készítesz házilag szappant, fogkrémet...

Mindennek te is részese leszel, ha csatlakozol egy ÖkoKörhöz.

Mi már elkezdtük a közös „munkát” és hogy másoknak is kedvet csináljunk, november 25-én 15 órától egy nyílt ökoköri gyűlést tartunk a Humusz Házban, csatlakozva a Nulla Hulladék Hét programjaihoz.

Témánk a hulladék lesz.

Végigjárjuk a Humusz hulladékos tanösvényét és megbeszéljük, hogy ki mit tehet a saját háztartásában azért, hogy kevesebb legyen a szemét.

Megbeszéljük, hogy kinek, milyen tapasztalatai voltak az előző heti témánk, a víztakarékosság területén, sikerült-e megvalósítani vállalásainkat.

Vendégünk lesz a Tudatos Vásárlók Egyesületétől Horváth Gergő, aki mesél egy kicsit az ökokörökről azoknak, akik szeretnének csatlakozni egy csoporthoz.

17 órától pedig megtanulhatjuk, hogyan tudunk házilag szappant készíteni.Várunk minden érdeklődőt 2010. november 25-én, csütörtökön 15 órától a Humusz Házban! (Budapest, XI. Saru u. 11.)

További információ: Mozsár Gabriella (gabi@humusz.hu)


Fele annyi hulladék? 12 százalékkal alacsonyabb energiaszámla? Ötödével csökkenő vízfogyasztás? És mindez nem önsanyargatással, hanem játékosan és jókedvűen? Az ÖkoKörök egy ilyen kalandra hív meg: vegyél te is részt a világ egyik legnagyobb közösségi részvételen alapuló környezetvédelmi akcióprogramjában!

Új hozzászólás