Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Praliné

Év: 
2004
Szám: 
Ősz
Szerző: 
silly

Szaunássy Renátó a papírgyûjtõn(!) nyugtatta hosszú lábait, és gondterhelten rágcsálta ceruzáját. Nem volt egy egyszerû ceruza, hiszen egy érintõképernyõs pocket-PC íróvesszeje volt, de hát Renátó sem volt egy egyszerû eset.

Még csak egy napja dolgozott a Tutti-Frutti Creative Design Art Reklámügynökségen, sõt élete legelsõ napja volt, amit munkával volt kénytelen tölteni, és máris bedobták a mély vízbe. Reggel Renátó éppen hüvelykujjra gyúrt okos telefonján, és a megnyerõbb profiljáról készített digitális felvételeket, amelyeket azonnal MMS-ben továbbított bizonyos csajoknak, amikor rányitotta az ajtót a creative üzletág executive managere.

– Renátó, komoly megbízás érkezett! Egy édesipari óriás – így fogalmazott! – egy new brandet akar bevezetni a piacon. Egy fantasztikus mézes-nyálas pralinét! Ezt kéne úgy pozícionálni, hogy a kényszernyugdíjas ózdi kohászoktól kezdve a Való Világ Villa lakóin át a KukaBúvár örökös elõfizetõiig mindenki ezt vegye!

Renátó leizzadt az izgalomtól, ezért gyorsan bekente magát tetõtõl talpig egy stifttel, majd bekapott 2x2 kalóriát. Szinte kilátástalanul izgalmas feladatnak ígérkezett. Trillázott egyet a telefonja, figyelmeztette, hogy 3 óra múlva már a Wellness-Fittness Squash Centerben kell lenni a barátaival. Három óra elég kell, hogy legyen!

Beletúrt 0.8-as hajába, de megbánta, mert alig bírta aztán lemosni kezérõl a zselét. Nézzük csak: a KukaBúvár olvasók meggyõzése talán a legkönnyebb, csak azt kell bizonygatni nekik, hogy csak 13 E-szám van a pralinében, szemben a konkurencia cukorkájával, amelyben 16. A szeme elõtt már pergett is a klip, a jakuzziban élveteg nyelvekre helyezik a pralinét kigyúrt és barna karok, aztán pikáns utalás arra, hogy mi fog most következni... A legnagyobb baj persze megint az ózdi kohászokkal van, azok legfeljebb Pilótát vesznek, azt is csak a gyerek névnapján. Talán egy ilyen szlogen: „Ha szar is az élet, egyél egy Mézest”, de nem, ez nem jó mégse. Vagy „Akkor kapod a legtöbb kalóriát, ha pralinéra fordítod a kényszernyugdíjad!” Sokat adott volna Renátó azért, ha látott volna már életében akár egyetlen kohászt is!

Megint megcsörrent a telefon, ami kigazdálkodható lenne kb. hat havi nyugdíjból, feltéve hogy nem eszünk, nem fûtünk és nem világítunk. A megbízó sales and distribution managere szólt, hogy nagyon sürgõs, Renátó, mert Ózdról már 10 Robur busz elindult tüntetni a Parlament elé. Kéne az a reklámszöveg nagyon!

Renátó rezignáltan összepakolt, küldött egy SMS-t a fõnökének, hogy holnap már nem jön, és elment squasholni a klubba.