Mindennapi környezetvédelem

A gúzs nem más, mint ágból, szalmából, kenderből, esetleg bőrből csavart kötél. Vesszőből készült gúzskarikára lógatták a szalonnát, kolbászt füstölni a kemence kéményébe az Alföldön. Vesszőgúzson fordult a vesszőből készült kapu sok portán. Kenderkötél gyűrű rögzítette az evezőt a ladikon. Lószőrből és csepűből font béklyót vetették a lovak lábára.

2010. január 26. 03:53


Ceruzatartó

2010. január 26. 03:53

Fazekas Fanni, a bolzánói egyetem iparmûvész hallgatója, idén februárban mutatta be kiállítását „miért tabu?”  címmel a betétek és tamponok „design-járól”, történelmérõl, környezetvédelmi és egészségügyi kérdéseirõl. Kutatásának csak töredékét tudta a nagyközönség elé tárni, de célja az volt, hogy
a termékek és az alternatív megoldások bemutatásával tudatos választásra késztesse a látogatókat.

2010. január 26. 03:53

Õ is a jövõt pelenkázza. Itt van Õ. Megjelent. Kapható! Csak a készlet erejéig. Segítségével gond nélkül. Könnyedén elbánik. a szagokkal, a bacikkal és a szennyezõdésekkel. a beledobott nadrágpelenka egy mozdulattal. Egyenként. Illatosított zacskóba. Ilyet csak Õ tud! Utántölthetõ. a csomagocskák zártak, mint egy izolált rendszer. Se anyagáram, se energia. Se visszanyerés ? Nem számít. Nincs több szag- és fertõzésforrás! a nagyban 65 darabot is. Üríteni elég akár 2-3 naponta. a kukába. Mármint Õt. a gyerek azért gyakrabban fog. Most csak két, nívós mûvészeti album áráért.

2010. január 26. 03:52
2010. január 26. 03:52

Mire ez a lap az Olvasó kezébe kerül, negyedik alakommal is megrendeztük "Visszaváltható Karácsonyfa" akciónkat, a Rügyecskék Alapítvánnyal közösen. Célunk, hogy a városlakók is tudjanak környezetbarát módon, a fák életét megkímélve, s nem utolsó sorban kevesebb hulladékot "termelve" ünnepelni.

2010. január 26. 03:52

Ez még egy régi darab
2010. január 26. 03:52

 

 

 

A környezetvédelem gyakorlati oldalának átlagember szintjén is megoldható részének szinte minden aspektusa szóba került, koncentrálva arra, hogy egy ház, ill. egy kisebb közösség hogyan tudja úgy szelíd technológiával, ésszerûen felépíteni otthonát, megszervezni életét, hogy például minél kevesebb hulladékot termeljen, minél kisebb kárt okozzon a környezetének.

2010. január 26. 03:52

A probléma

 
2010. január 26. 03:52

Az egyik árnyékolástechnikai cég apró, de "megelõzési" szemszögbõl nézve mindenképpen érdekes ötlettel állt elõ: az óriási napellenzõk méretre szabása és varrása során keletkezõ maradék anyagokat nem a szemétbe dobják, hanem táskát készítenek belõle. Van csíkos meg sima, kicsi és nagy, bevásárló és strandtáska, vagy egyszerûen csak nagy táska, amibe a könyvektõl, füzetektõl kezdve bármi beledobható. Méretébõl adódóan amolyan igazi "nõi" változatok is vannak, t.i. az, amibe " az égvilágon minden belefér". Hölgy olvasóink többsége minden bizonnyal ismeri ezt a verziót.

2010. január 26. 03:52

 

2010. január 26. 03:52

 

2010. január 26. 03:52

Én egy babaruha bizományi-üzletben vettem textilpelenkát használtan 5 db-ot, darabját 40,- forintért. Ugyanott vettem 1 db újat is, 210,- forintért. Kimostam õket, és mosás után nem tudtam megkülönböztetni a hat darab pelenka közül, hogy melyik az az egy, amelyiket 210,- forintért vettem újonnan. Teljesen egyformák!

Anyukám is pártolja, hogy használjak textilpelust, mert Õ is azt mondja, nekünk sem volt soha semmi pirosság. Neki volt egy nagy ronda szürke mosófazeka, abban fõzte ki mindig a pelusokat.

2010. január 26. 03:52

A létesítmény -- a vezetõség és a munkatársak elkötelezettségének köszönhetõen -- idén elsõ helyezést kapott a Magyar Szállodaszövetség által kiírt "Green Hotel" elnevezésû országos környezetvédelmi pályázaton. Nem véletlenül, hiszen a hotel falain belül évek óta folyik a munka annak érdekében, hogy minél környezetkímélõbb módon mûködhessenek. A változtatások több vonalon folynak.

2010. január 26. 03:52
2010. január 26. 03:52
Szerencsés túlélõk
Szerencsés túlélõk
 
2010. január 26. 03:52

Csór

Csete Krisztián polgármester teljes mértékben támogatja a projektet, illetve a helyi civilek, így elsősorban a Csóri Alkotó Közösség (CSAK) is szerepet vállal a lakosság szemléletformálásában és programok szervezésében.

2010. január 19. 13:06

 A felmérés során többek között a következőkre kerestük a választ: az emberek kitől várják a megoldásokat, kiket tartanak a hulladékprobléma okozójának, ismerik e a szervezett illetve az egyénileg megvalósítható hulladékcsökkentési módokat, látnak-e összefüggést az életmódjuk és a hulladékprobléma között, megvalósíthatónak tartják-e a hulladékcsökkentést háztartásukban és a településükön, továbbá milyen hulladék kezelési módokat ismernek illetve tartanak kívánatosnak.

2009. október 02. 18:16

A Vegyél Vissza! egy nonprofit program a klímaváltozás ellen. S hogy mire való a Vegyél Vissza! ? Arra, hogy ne csak várjuka csodát, ne a kormányokra mutogassunk, vagy országokra, vállalatokra, mindenki másra, hanem kezdjünk el a saját házunk táján söprögetni, hívjuk fel a bajra a figyelmet a saját eszközeinkkel, csináljunk valamit mi magunk! Menni fog! Veled együtt egyre többen visszaveszünk, hogy többek lehesünk, s több maradjon a jövő generációinak is. A Vegyél Vissza!

2009. augusztus 11. 11:14

A környezetvédelem a saját otthonunkban kezdődik – erre kíván rávilágítani a HuMuSz lakossági kampányával. Te és a családod milyen lépéseket tesztek a környezet megóvásáért?

2009. augusztus 10. 10:27