HuMuSz háztáji hírek

A BME Egyetemi Zöld Kör a fenntartható felsőoktatásért dolgozik 2005 óta. Programjaikon egyre több leendő diplomást szólítanak meg, jó pár kezdeményezésük pedig napi gyakorlattá vált az egyetem életében.

2012. november 07.

Re-krea, a felelős gondolkodásra vállalkozók programja – így szól a Humusz Szövetség társadalmi vállalkozásának neve és szlogenje. Igen, tudatos vállalkozási törekvéseink gyümölcse idén őszre beérett, szolgáltatásainkat innentől vállalatok számára is végezzük, nem akármilyen támogatással.

2012. november 01.

 Sokan teszitek fel nekünk ezt a kérdést. A lentiekben olvashattok arról, mi minden történt velünk az elmúlt év folyamán. Valóban kicsit háttérbe szorult a külső kommunikációnk, de örömmel  jelentjük, megújultunk!

2012. október 25.

A nulla hulladék útját számunkra a Humusz kövezte ki azzal, hogy az induláskor kidolgozta Pilisvörösvár nulla hulladék stratégiáját. A 2011-ben a Marisla Foundation pályázatából finanszírozott kutató, elemző és a célokat megfogalmazó munka ugyanis az alapja annak a több évre szóló programnak, amelynek megvalósítási tervét ez év első hónapjában vázoltuk fel.

2012. május 29.

A Humusz "komposztálás" logója.Elsőre talán furcsán hangzik… komposztálni az iskolában?! Igen! Ahogy a komposztálás során a háztartási és kerti zöldhulladékok természetes módon átalakulnak, úgy változik meg a diákok véleménye is a körülöttük zajló hulladékos kérdésekben, ha jó példát és gyakorlati megoldásokat kínálunk számukra.

2012. április 13.

CivilekNyáron sem volt tétlen a „Teljes élet – Nulla hulladék” szellemben dolgozó szervezetek informális hálózata. Többek között új útmutatók, kibővült adatbázis, nejlonzacskómentes nap és frissült kiadvány szerepel a „vakációs összesítésen”. Ez sem kevés, de a (kinek-kinek) pihentető vagy munkás nyarat újabb országos nulla hulladékos kampány követi.

2012. március 01.

gyerekfoglalkozásNagy, kemény, de nemes fába vágtuk a fejszénket, amikor úgy döntöttünk: átalakítjuk nevelési-oktatási foglalkozásainkat, hulladékos játszóházunkat.

2011. október 18.

Ismerje meg hálózati tagjaink közül a Kerekdomb Egyesületet és a Galgamenti Népfőiskolát!

2011. október 11.

Igen, igen, van az úgy, kérem szépen, hogy egy civil szervezet vesz egy nagy, mély levegőt, és kimondja végre: az eddigi komoly pályázati függőségen lépjünk át egyszer s mindenkorra, és a hosszútávú fenntarthatóság, kiszámíthatóság érdekében gazdagítsuk további színekkel szolgáltatásaink palettáját.

2011. október 11.

Nagy, kemény, de nemes fába vágtuk a fejszénket, amikor úgy döntöttünk: átalakítjuk nevelési-oktatási foglalkozásainkat, hulladékos játszóházunkat.

2011. október 11.

Tartalom átvétel