Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vegyen trolit Debrecenben - kilóra!

  • 2008. január 11.
  • humusz

Hulladék vasként, kilóra akarja értékesíteni leselejtezett trolibuszait a Debreceni Közlekedési Vállalat - értesült a Független Hírügynökség. A tíz, egyébként mûködõképes jármû még a Szovjetunióban készült, de már nem szállítanak utasokat. Az öreg masinák iránt korábban Baskíriából érdeklõdtek, de a magas szállítási költségek miatt végül még sem róhatják Ufa város utcáit.

 

 

A piros színű szovjet trolik 1985 óta közlekedtek Debrecen utcáin. Jól gyorsultak, de esős időben néha megrázták picit az utasokat. Az öreg járművek helyére új, korszerű trolikat vettek, a régieket pedig most ócskavasként árulja a helyi közlekedési vállalat.
"A hasznosítható tömeg 7-8 tonna körül van. A mostani hulladékvas árakkal beszorozva valamivel több, mint 200 ezer forintra gondolunk, de hát majd meglátjuk a jelentkezőket és az ajánlatokat" - mondta a Független Hírügynökségnek Nagy Attila a DKV Zrt. vezérigazgatója.

A cégvezető szerint a 10 troliért összesen 2-3 millió forintot kaphatnak. Egy korszerű új troli 70-90 milliós árához képest ez nagyon csekély összeg. Az öreg járművekért egyébként korábban Baskíriából is érdeklődtek. A leendő vevőket nem érdekelte a trolik 20 év fölötti életkora és az sem, hogy már több mint egymillió kilométert futottak. Üzletet végül azért nem kötöttek a debreceniekkel, mert a trolik Ufába szállítása többszörösen meghaladta volna azok értékét.

A legfurcsább ajánlattal egy juhász kereste meg a közlekedési vállalatot. A férfi a saját állatai számára akart takarmánytárolót kialakítani a selejtezésre váró trolikból Ezt az ajánlatot a cégvezetői udvariasan visszautasították.

 

 

Forrás: Független Hírügynökség / DUNA Tv