Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Uniós támogatás az illegális szemétlerakók ellen

  • 2009. március 16.
  • humusz
Szilárdhulladék-lerakók rekultivációs programjának támogatásáról kötött szerzõdést a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága és a Gyõr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.

 

A mintegy 5,2 milliárd forintból megvalósuló projektet teljes egészében európai uniós pénzekből finanszírozzák.

A projekt megvalósítása során összesen 43, nem megfelelő műszaki védelemmel épített, a környezetvédelmi előírásoknak nem megfelelő települési szilárdhulladék-lerakót ártalmatlanítanak és számolnak fel a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz tartozó területen - hangzott el a támogatási szerződés aláírásakor.


A hulladékgazdálkodási társulás működési területe Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megye összesen 112 településére terjed ki. Az itt élő lakosság 74 százaléka, több mint 193 ezer ember közvetlenül érintett a rekultivációban.

Hegyi Zoltán, a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának elnöke elmondta: a program megvalósulásától azt is várják, hogy megszűnnek az illegális lerakóhelyek, amelyeket rekultiválni kell.

 

Forrás: ZOOM.HU / MTI