Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új hulladékrendelet Szolnokon - differenciált szemétdíj

  • 2005. november 07.
  • humusz
kuka_emberrel.jpg "Szolnok önkormányzata legutóbbi ülésén új rendeletet alkotott a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásokról. (...) a jogszabály a korábbi évtized számos igazságtalanságát orvosolja, így például 2006-tól lehetõvé válik, hogy a lakosok a hulladék mennyisége szerint fizessék a díjat".
"Szolnok önkormányzata legutóbbi ülésén új rendeletet alkotott a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásokról; a jogszabály a korábbi évtized számos igazságtalanságát orvosolja, így például 2006-tól lehetővé válik, hogy a lakosok a hulladék mennyisége szerint fizessék a díjat - mondta a Tisza-parti város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

A most elfogadott rendelet alapja egy 1999 októberében tárgyalt közgyűlési anyag, amely a Kétpón azóta már megvalósított térségi hulladékgazdálkodási rendszer létrehozásáról döntött - emlékeztetett a városvezető. Botka Lajosné jelezte, az akkori számítások szerint ezer köbméter lakossági hulladék elszállítása 3.303 forintba került volna, az új rendelet ugyanekkora mennyiségű szemét elvitelére 2.742 forint megfizetését írja elő. Ez a kedvező ár egy féléves alku, valamint a szolgáltató Remondis Rt. által javasolt díjtétel költségelemei vizsgálatának az eredménye - tette hozzá.

A polgármester elmondta, hogy a hulladékdíj megállapításakor a lakosság teherbíró képességét is figyelembe vették, ezért úgy döntöttek, hogy a megemelt díjat fokozatosan, azaz négy év alatt kompenzációval vezetik be. A kompenzáció forrása a Remondis Rt. nyereségének az önkormányzatot mint tulajdonost megillető része.

Jövőre szervezeti, technológiai átvilágítást végeznek azért, hogy a tényleges költségelemek alapján állapítsák meg a következő évi tarifákat - közölte Botka Lajosné."

Forrás: www.hirado.hu