Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Takarító akció Pilisvörösváron

  • 2009. szeptember 16.
  • szerk

Szeptember ötödikén takarítónapot rendeztek a pilisvörösvári vasútállomáson. Az eseményen vasutasokon kívül civilek is részt vettek. Szerencsére nem ez volt az első, és nem is az utolsó ilyen akció a környéken. "Szeretnénk, ha példánkat mások is követnénk, ezért gondoltunk arra, hogy képes beszámolót küldünk a KukaBúvár részére az eseményről" - írta Barkó Richard forgalmi szolgálattevő Pilisvörösvárról.

Szeptember elején civilek és vasutasok összefogásával megtisztult a pilisvörösvári vasútállomás környezete. A reggeli csöpögő eső nem sok jóval kecsegtetett, de azért tíz lelkes ember összejött. Azután a délelőtt folyamán az időjárás is kedvezőbbre fordult. Elsősorban a szem előtt lévő területekre koncentráltunk, azokra, melyeket az utasok nap mint nap látnak. Kaszáltunk, gazoltunk, és főleg szemetet szedtünk. Közben pedig a bográcsban rotyogott a paprikás krumpli, amit a végén jóízűen elfogyasztottunk.

Sajnos nem tudtuk a teljes területet megtisztítani, de már most többre jutottunk, mint a tavaszi hasonló, akkor még csak vasutasok körében szervezett akció során.

Tervezzük, hogy ezentúl minden évben kétszer, tavasszal és ősszel rendezünk hasonló eseményt. Szeretnénk az önkormányzattal is felvenni ez ügyben a kapcsolatot. Támogatásra lesz ugyanis szükségünk, hisz vannak dolgok, amiket önerőből nem, vagy csak nehezen tudunk megoldani. Ilyen például az összegyűjtött szemét elhelyezése. A teli zsákok sajnos csak egyenként férnek be a vasút kukájába.

Nem ez az első, és nem is az utolsó ilyen akció a környéken. Tavasszal Solymáron az önkormányzat szervezésében, civilek és vasutasok bevonásával szépült meg az állomás. Úgy néz ki, a jó példa ragadós. A közeljövőben a piliscsabai kollégák is terveznek hasonlót.