Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ne felejts el adód 1%-áról rendelkezni

  • 2017. április 18.
  • Csilla

Minden évben lehetőség van arra, hogy adód 1%-ával egy jó ügyet támogass. Lentebb megmutatjuk, hogyan teheted. A Humusz közhasznú civil szervezetként jogosult 1% fogadására, így hálásan megköszönjük, ha minket támogatsz! A befolyt összeget a hulladékcsökkentés jegyében használjuk újra. Adószámunk: 18529904-2-43.

Itt láthatod, a korábbi években mire használtuk fel a felajánlott összegeket: http://humusz.hu/az-1-ok-felhasznalasarol

Adó 1%-ot minden olyan magánszemély fejajánlhat, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre befizeti a NAV-nak.

A 16SZJA bevallás EGYSZA lapján adhatjuk meg a támogatandó szervezetet akár a NAV, akár a munkáltató készíti el nekünk az adóbevallásunkat. A munkáltatónak nekünk kell megadni azt, hogy mely szervezetet kívánjuk támogatni.

A 16EGYSZA jelű nyomtatványra írhatjuk rá a támogatandó szervezet nevét, adószámát és ezt május 22-ig meg kell kapnia a NAV-nak vagy elektronikusan, vagy postán.

Most már ügyfélkapun keresztül is lehet adót bevallani!

Ebben az esetben se feledkezzünk meg a felajánlásról, amit az 1+1%-os nyilatkozat menüpontban lehet megtenni. Itt annyi a könnyítés, hogy a szervezet nevét is be lehet ütni a keresőbe, és az adószámot is rögtön ki fogja dobni. Viszont ne feledkezz meg a véglegesítésről!

 

A Humusz Szövetség 22 éve dolgozik a fenntartható fogyasztásért és a hulladékcsökkentésért. Adód 1%-ának felajánlásával hozzájárulsz ahhoz, hogy ezt a közhasznú tevékenységünket a további években is folytatni tudjuk.

 

 

Köszönjük!

 

adó 1%