Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újrahasznosított mobil

  • 2009. október 16.
  • beus
A Samsung Blue Earth névre keresztelt, újrahasznosított PET-ből készült, PVC-t nem tartalmazó, napelemes mobiltelefonja novembertől már Magyarországon is kapható.

 

A készülék 3 colos kapacitív érintőkijelzővel, 3.2 megapixeles kamerával és 1080 mAh-es akkumulátorral van felszerelve. Emellett úgy marad elegáns a megjelenése, hogy kifejezetten energiatakarékos, illetve környezetbarát- és újrahasznosított anyagokból készül.

A Blue Earth egy PCM nevű újrahasznosított műanyagból készül, amelyet PET palackokból állítanak elő, csökkentve ezzel a gyártás során felhasznált széndioxid kibocsátás mértékét. A készülék és a töltő káros anyagoktól mentes, nem tartalmaz sem PVC-t, sem BFR-t.

A leginkább energiatakarékos üzemmód érdekében egyszerűen állítható a kijelző fényereje, a világítás időtartama és a Bluetooth; a felhasználó egy érintéssel eléri az “öko-üzemmódot”. A Green Pedometer funkció segítségével a telefon méri, hány lépést tett meg a felhasználó. A készülékkel a kibocsátott széndioxid megtakarítás is mérhető a Blue Earth megmutatja, hogy környezetvédelemi szempontból mekkora a különbség, ha a felhasználó nem járművel közlekedik. Ennek a funkciónak a segítségével a felhasználó megismerheti ökológiai lábnyomának mértékét, továbbá, hogy életmódjával hány fa életét mentette meg.  

A Blue Earth újrahasznosított papírból készült csomagolását kicsire és könnyűre tervezték. A csomagban található töltő fogyasztása standby üzemmódban mindössze 0,03W. A felhasználók maguk is gyűjthetnek energiát a készülék hátoldalán található napelem segítségével. 1 óra töltés után 10 percet beszélhetünk a mobillal.

 

Forrás: mobilport