Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Január elsejétől emelkednek a hulladékszállítási díjak

  • 2009. november 11.
  • beus
Bár november elsejével lép hatályba a hulladékszállítási díjak emelését jóváhagyó önkormányzati rendelet, a hőgyészi lakosoknak csak január elsejétől kell 13-25 százalékkal többet fizetniük a szolgáltatásért.

 

Mivel nyáron a helyi szeméttelepet sok más megyei hulladéklerakóval egyidőben be kellett zárni, az önkormányzat új szolgáltatót keresett. A Kaposvári Városgazdálkodási Zrt.-ben találtak partnert.

Gyetvai László polgármester indítványozására többszöri tárgyalás során sikerült elérni, hogy a díjak jelen körülmények között minimálisan emelkedjenek, valamint ne kelljen a lakosságnak visszamenően befizetnie a különbözetet.

Az új díjszabás november elsejével lépett hatályba, de a lakosság év végéig még a régi szolgáltatási díjakat fizeti be. A különbözetet az önkormányzat magára vállalta. A most elfogadott díjaszabás egészen jövő év december 31-ig lesz érvényben, azaz nem kell 2010-ben további emelésektől tartani. Így egészen addig az alábbi lakossági díjak lesznek érvényben (ÁFA nélküli árak/ürítés): 50 literes edény esetén 294, 80 literes edény esetén 302, a 110-120 literes kukák esetén 316, míg a 240 literes kukákat 499 forintért ürítik majd.

 

Forrás: TEOL