Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kevesebb papírt fogyaszt a Parlament

  • 2005. december 07.
  • humusz

"A kiprintelt dokumentumok száma a harmadára-negyedére, a költségek pedig évente több mint százmillióval csökkentek az informatikai rendszer korszerûsítése óta - mondta az Országgyûlés gazdasági fõigazgatója. Egy két oldalán megnyomott papír átlagosan 7 forintjába kerül az adófizetõknek. Korábban évente 12 milliónál is több papírlapot fogyasztottak, ez 5 millióra csökkent, a költségek 84-rõl 35 millió forintra.

recycle_paper.jpg Ez egy csodálatos elsõ lépés. Most kellene a lehetséges legtöbb helyen átállni az újrapapír használatára. Nemcsak a Parlamentben, hanem az összes állami intézményben is. Nemcsak az irodai papír, hanem a lehetõ legtöbb papírtermék kapcsán (WC-papír, törlõpapír, stb.). Ez spórolna a természeti erõforrásokkal, helyi munkát teremtene azáltal, hogy fix megrendelést jelentene az újrahasznosítóknak - lenne az országban magyar újrapapír füzet, írólap, fénymásoló papír. 'I have a dream' - környezettudatos államigazgatás!

A hírt a Népszabadságban olvastuk itt. Ehhez kapcsolódik a WWF nemrég nyilvánosságra hozott jelentése, melyben a klórozott, elsődleges nyersanyagból (fából) készült papírfogyasztásunk tarthatatlanságára hívják fel a figyelmet.

Azt is nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy végre beindul a szelektív hulladékgyűjtés a Parlamentben is!