Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Változatlan szellemiség modernizált leképezése

  • 2012. szeptember 28.
  • juci

KukaBuvar 66A KukaBúvár az egyik – ha nem a – legrégebbi civil környezetvédelmi lap, s mint ilyen, jócskán megérett már egy nagyszabású újragondolásra. Amint az a 2012. évi összevont 1-2 lapszám szerkesztői beköszönőjében is olvasható, a jövőben a zöld praktikákat, hulladékmegelőzési ötleteket, jó gyakorlatokat modern, magazinos formában szeretnénk olvasóink elé tárni.

 A KukaBúvár, másfél évtizedes pályafutásával jó szolgálatot tett minden Olvasójának. A szerzők stabilan hozták az érdekesebbnél érdekesebb nulla hulladékos praktikákat, mindig megmondtuk, szerintünk mit kellene javítani a szabályozási kereteken, és igyekeztünk minél több olyan pozitív kezdeményezést bemutatni, amiről máshol alig esik szó.

A lap jelenlegi külalakja azonban jócskán megérett a változásra, és ha már hozzányúlunk, akkor nem aprózzuk el – helyesebben éppen, hogy aprózzuk. A KukaBúvárból többféle médium lesz más-más néven, más-más csoportot megszólítva. Terveink szerint megőrizzük a jó gyakorlatokat bemutató, széles közönséget érdeklő témákat, praktikákat magazinos formában, amely elektronikusan mindenképpen megjelenik, és ha tehetjük – a számítógépek fogságától mentes, természetközelibb életet élőknek is kedvezve – kiadjuk papíron is. Készülni fog egy elektronikus hírlevél, amely a tagszervezeteink számára szolgál majd remélhetőleg hasznos, hulladékos hírekkel. A kifejezetten szakmai cikkeket pedig egyelőre online formában publikáljuk. A változás mindig fájdalmas, biztos, hogy sokan – köztük mi, humuszosok is – megindulva fogunk arra gondolni, hogy Kukabúvár nem lesz többé, de valójában a szellemiség nem vész el, csak modernebb keretek között tálaljuk a szerzőcsapat gondolatait.

Ehhez azonban a korábbi, mára már igencsak kiszámíthatatlan pályázati források helyett egy, a lap tényleges előállítási költségeit figyelembe vevő új előfizetői rendszer felállítására van szükség. Mostantól tehát megszűnik az eddigi támogatási forma, illetve (személyes átvétel esetén) a lap ingyenessége. A mind tartalmában, mind külsejében megújult lap első lapszámát az eddigi előfizetőinknek ingyenesen fogjuk postázni, bízva benne, hogy az új magazin elnyeri tetszésüket és az új rendszerben is előfizetőink között üdvözölhetünk majd minden eddigi olvasónkat.

A kialakítás alatt lévő új előfizetői rendszerről következő lapszámunkban, www.humusz.hu honlapunkon, heti hírlevelünkben (http://www.humusz.hu/hirlevel/feliratkozas) és online közösségi oldalainkon olvashatnak majd bővebben.