Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékkommandó Százhalombattán

  • 2008. december 29.
  • humusz
Hulladékkommandó alakult a Pest megyei Százhalombattán, az új civil szervezet január elsõ hetében kezdi meg a mûködését, hogy a település még tisztább legyen.

 

Az öt civil egyesületet összefogó szervezet 20 önkéntese a polgárőrséggel és a közterület-felügyelet embereivel közösen járőrözik majd, hogy az illegális szemétlerakókat feltérképezzék, s ennek alapján a kommunális, városüzemeltetési társaság megtisztítsa a terepet. Az eddigi tapasztalat szerint a Duna-part, a város erdős része, a garázssor mögötti ligetes terület és az óváros egyes üres telkein halmozódik fel tetemes mennyiségű sitt, üres műanyag palack, papír és más hulladék.

A terv szerint a kommandó évente többször is hulladékgyűjtő akciókat szervez. Mozgósítja az arra fogható, főként a környezet tisztaságára igényes fiatalokat, hogy egy-egy városrészt tisztítsanak meg a sok eldobott szeméttől.

Százhalombatta egyébként sokáig a "Piszkos 12" - az ország legrosszabb levegőjű városait sorolták ide - közé tartozott, ám az utóbbi években a rossz levegőért felelős ipari üzemek tisztító filtereket szereltek fel a kéményekre, és ennek nyomán a 18 ezer lakosú város levegője ma már jónak mondható. Épp így a környezet is megtisztult, s a még meglévő szeméthalmok eltüntetésében működik közre a hulladékkommandó.

 

Forrás: Greenfo