Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékkezelés a Szigeten

  • 2006. augusztus 08.
  • humusz
A Fõvárosi Közterület-Fenntartó Zrt. nagy erõkkel készül a fesztiválra. [Greenfo.hu]

 

2006. augusztus 9. és 16. között, az óbudai hajógyári szigeten tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Sziget Fesztiválon a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. végzi - térítés ellenében, a rendezvény szervezőivel megkötött szerződés alapján húsz millió forint értékben - a hulladék folyamatos szállítását, valamint a terület kézi- és gépi takarítását. A társaság közel egy hete végzi a helyszínen az előtakarítást, hogy rend és tisztaság várja a szórakozni vágyókat.
A hulladékgyűjtés és -szállítás biztosítása érdekében 250 db. 1100 literes konténert, 200 db. 240 literes hulladékgyűjtő tartályt és 15 db 6 m3-es konténert helyeztek ki. A tartályok ürítését nagyteljesítményű tömörítős rendszerű szemétszállító célgépekkel végzik majd, naponta több alkalommal. A társaság szelektív hulladékgyűjtést is végez a rendezvény ideje alatt, mely három frakcióra terjed ki, ennek érdekében az alábbi gyűjtő edényeket helyezték ki: papírgyűjtésére 10 köbméteres konténereket, üveggyűjtésére 10 köbméteres konténereket, műanyaggyűjtésére 6 köbméteres tömörítős konténereket, melyek ürítése és szállítása folyamatosan történik majd a FEGROUPKft. hulladékfeldolgozó részére.
A rendezvények helyszíneinek takarítását minden nap 6-18 óra között folyamatosan végzik majd, mintegy 60 fő útgondozóval, valamint 10 db önfelszedő, mosó-szállító célgépekkel. Nem hagyható figyelmen kívül a várható időjárás, ami rendkívüli mértékben befolyásolhatja e nagy rendezvény utáni helyszíni takarítást, ami várhatóan 10 napot fog igénybe venni.

Forrás: FKF ZRt.