Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

HAGYD HELYBEN! Felhívás budapesti társasházaknak

  • 2009. október 09.
  • beus

A Hírkomposzt legutóbbi számában a SZIKE arról írt, hogyan komposztálnak, és ezáltal mennyit spórolnak egy 40 lakásos, kilencemeletes épületben, ahol közel hetvenen laknak. A SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület a Norvég Civil Támogatási Alaptól nyert pályázati forrásból 50 budapesti társasházban indít hasonló komposztálási programot. Jelentkezőket várnak!

 

A komposztálás hatására jelentősen csökkenni fog a kukákba kerülő hulladék mennyisége, vagyis jelentősen mérsékelhetőek a lakóközösség szemétszállítási költségei. Ráadásul olyan értékes tápanyag, termőföld keletkezik majd, amely további megtakarítást tesz lehetővé a lakóközösség számára, megspórolva a bolti virágföld árát és szállítási terheit.
 
Tapasztalataink azt mutatják, hogy a sikeres programhoz jól megtervezett kommunikáció, teljes körű tájékoztatás, ismeretterjesztő kiadványok, plakátok és megfelelő eszközök kellenek, no meg legalább egy személy, aki felvállalja, hogy figyelemmel kíséri a komposztálást. Ő a komposztgazda, aki a lakókkal és a szakmai lebonyolításért felelős SZIKE Egyesülettel is tartja majd a kapcsolatot.

Az első 50, szakmai feltételeknek is megfelelő jelentkező, a pályázati forrásnak köszönhetően most térítésmentesen kapcsolódhat be a programba! A lakókat a lakógyűlésen, közgyűlésen természetesen tájékoztatjuk a program részleteiről, és folyamatos visszajelzést, értékelést kapnak majd arról, hogy mennyi szemétdíjat takarít meg a társasház a komposztálásnak köszönhetően, mivel a lakók többségére a gazdasági érvek hatnak leginkább.

Ne habozz! Hallod a zöldjavak segélykiáltását? Hagyj helyben, ne szállíts el! Mert komposztálni jó – lakóközösségben is!

Jelentkezni a SZIKE honlapján lehet (www.szike.eu) a Jelentkezések – Jelentkezés programokra feliratra kattintva. Nincs más teendő, mint a legördülő menüből kiválasztani a „Budapesti lakóközösség”-et, majd kitölteni és egy gombnyomással beküldeni az űrlapot.

Várjuk a jelentkezéseket!

Programfelelős:

Szentirmai-Zöld Máté
+36-30/630-6488
[email protected]

 

Forrás: SZIKE