Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Goi Peace nemzetközi esszépályázat

  • 2013. február 07.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

A Goi Béke Alapítvány az idén is kiírta a fiataloknak szóló nemzetközi esszépályázatát, ahol az írásoknak ajobb jövő, a béke és a fenntartható fejlődés érdekében a mai, bennünket körülvevő kulturális-, természeti örökség felhasználásáról kell szólniuk. Pályázni maximum 700 szavas, nyomtatott vagy gépelt fogalmazással angol, német, spanyol vagy francia nyelven (japán nyelven 1600 karakter) lehet. A pályázatra a 2013. június 30-ig a 26. életévüket nem betöltött fiatalok jelentkezhetnek.

Mivel a mai fiatalok döntően alakítják jövőnket, elengedhetetlen, hogy lehetővé tegyük képességeik kiaknázását. Az UNESCO célja, hogy elősegítse a fiatalok érvényesülését, reagálni elvárásaikra és elképzeléseikre, és támogatni hasznos és hosszú távú képességeiket.

Ezt az éves esszé-pályázatot annak érdekében szervezik, hogy kihasználják az energia, a képzelet és a kezdeményezőkészségét a világ fiataljainak, hogy előmozdítsák a béke és fenntartható fejlődés kultúráját. Célja továbbá, hogy ösztönözze a társadalmat a fiatalok tanulására, és gondoljanak bele, hogy mindannyian tehetünk valamit a világért.

Az esszé témája: „A kultúra ereje egy jobb jövő megteremtésében”

A világ minden részének megvan a saját kultúrája. A kultúra magában foglalja egy ország vagy régió művészetét, szokásait, hagyományait, valamint az ott élők bölcsességét, értékeit, életstílusát és trendjeit. Annak érdekében, hogy egy békés világ jöjjön létre, meg kell ismernünk és tiszteletben tartanunk mások kultúráját. A Te országod/régiód kultúrájának mely aspektusára vagy büszke, és hogy tehetnek a fiatalok a legtöbbet egy jobb jövő létrejöttéért?

ÚTMUTATÓ:

Bárki nyújthat be esszét, aki legfeljebb 25 éves (2013. június 30-án) az alábbi kategóriákban:

  • Gyermekek (14 éves korig)
  • Ifjúsági (15 – 25 év között)

Az esszé maximum 700 szavas legyen angol, francia, spanyol, vagy német nyelven, vagy maximum 1600 karakteres japán nyelven, gépelt vagy nyomtatott formában.

Az eszének tartalmaznia kell egy fedőlapot (1), a kategóriát (Gyermek vagy Ifjúsági) (2), az esszé címét (3), a készítő nevét (4), címét (5), telefonszámát (6), e-mail címét (7), állampolgárságát (8), életkorát (2013 június 30-án) (9), nemét (10), iskolája nevét  (adott esetben) (11).

A tanárok és az igazgatók nyújthatják be a saját osztályuk esszéit. Egy mellékelt listán kérik a résztvevők nevét és a tanárok vagy igazgatók nevét és elérhetőségét.

* Ha a fenti adatok közül valamelyik hiányzik, a pályázatot nem veszik figyelembe.

Az adatokat be lehet nyújtani postai úton vagy online is.

* Fontos: Hogy online elküldje az esszét, keresse fel az online regisztrációs oldalt, és kövesse a szükséges lépéseket.

Az esszének eredetinek kell lennie, és még nem publikáltnak.

Az esszét egy ember kell, hogy írja. Társszerzős esszét nem fogadnak el.

Határidő: Az esszéknek 2013. június 30-áig kell beérkezniük

Díjak:

  • 1. díj: oklevél és 100.000 japán yen (kb 250.000 Ft), valamint részvétel a novemberi hivatalos díjátadó ünnepségen, Tokióban.
  • 2. díj: oklevél és 50.000 japán yen (kb 125.000 Ft)
  • 3. díj oklevél és ajándékcsomag
  • különdíj: oklevél és ajándékcsomag

A tokiói utazás költségeit a szervezők vállalják.

* Az 1. díj nyertesei meghívást kapnak a díjátadó ünnepségre Tokióba, Japánba, 2013 novemberében. (Utazási költségeket fedezik a szervezők.)

* További díjak (Az Effort elismerése, Legjobb Iskola díj, Iskola Ösztönző  Díj) kiosztása lehetséges adott esetben.

* Minden díjazottat közzétesznek 2013 novemberében  a Goi Peace Foundation honlapján (www.goipeace.or.jp) és az UNESCO honlapján (www.unesco.org / youth). A tanúsítványokat és ajándékokat a nyertesnek decemberben küldik.

Kérjük, küldje el az adatokat ide:
International Essay Contest c / o The Goi Peace Foundation 1-4-5 Hirakawacho, Chiyoda-ku, Tokyo 102-0093 Japan VAGY küldje el online.

* Ha kérdése van, kérjük írjon az  [email protected] címre.

Bővebb információ a honlapon olvasható.