Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Friends of Glass — kreatív környezetvédelmi kezdeményezés az üveg újrahasznosításáért

  • 2009. augusztus 11.
  • zui

Innovatív környezetvédelmi kampányt indított az Európai Csomagolóüveg Szövetség, hogy felhívja a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára és az üvegben rejlő előnyökre. A kreatív kampányhoz tartozó weboldal augusztustól már Magyarországon is elérhető.

A mozgalom nemzetközi házigazdája Hank, az éneklő üveg, akivel az alábbi linken ismerkedhetnek meg: www.friendsofglass.hu/hank

Hank portréja

Az interaktív microsite-on, amellett, hogy számos érdekességről olvashatunk az újrahasznosítással kapcsolatban, blogot írhatunk vagy feltölthetünk képeket is. Ha azt szeretnénk, hogy barátaink, ismerőseink is csatlakozzanak, elég egy meghívót küldeni, így őket is a környezetvédelmi mozgalom mellé állítathatjuk. A szervezők azt remélik, hogy a mozgalom hatására több szelektív törmelék kerül majd vissza az üveggyárakba.

A Friends of Glass – az „üveg barátai” non-profit mozgalmat az Európai Csomagolóüveg Szövetség – FEVE alapította, hogy ismertesse a fogyasztókkal az üvegben rejlő lehetőségeket. Célja az volt, hogy növelje az újrahasznosítás arányát, hisz az európai uniós tervek szerint az üveg hulladékok hasznosítását a 2008. évi 25 százalékról 2012-re 60 százalékra kell emelni. A mozgalomhoz bárki csatlakozhat a www.friendsofglass.hu weboldalon regisztrálva.

A nemzetközi weblapot a holland These Days ügynökség készítette el, már több európai nyelven is elérhető. Magyarországon az O-I Orosházi Üveggyár elsőként csatlakozott a nemzetközi környezetvédelmi mozgalomhoz, melynek köszönhetően augusztustól már magyar nyelven is elérhető az interaktív weboldal.