Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Építsünk szemétevő hajót

  • 2016. május 28.
  • PKata

szeméthajóA IV. Pet Kupa részként a Pet Kalózok idén is megtisztítják a Tiszát. A cikkben a felhívás részletei olvashatók.

A Tisza bajban van

Mert nem csak az óceánban vannak úszó szemétszigetek, hanem a Tisza vizében is. A PET Kupa célja, hogy felhívja a figyelmet a Tisza szennyezésére, élő vizeink védelmének fontosságára és tevékenyen részt vegyen a szennyezés elleni küzdelemben. A cél: feltérképezni és felszámolni a Tisza-menti hulladékszigeteket és útját állni az ismétlődő PET palack áradatnak!

Mit csinálnak a PET Kalózok?

A PET Kalózok 3 év alatt 28 hulladékhajót építettek, több száz folyamkilométert tettek meg a folyón és 5 tonna hulladéktól szabadították meg a Tiszát. Kiállításokkal, szakmai egyeztetésekkel, filmekkel viszik hírét a problémának, hogy idővel teljesen megszűnjön a szennyezés. És ezerrel készülnek a 4. PET Kupára, hogy minden eddiginél több szeméthegyet számoljanak fel.

Segítesz?

A hulladékáradat elleni következő lépésként megépítjük a Szemétevő Szeméthajót: egy nagy és erős hajót, ami hulladékból épül és hulladékot gyűjt, ami egész évben tisztítja a Tiszát, amit megújuló energia működtet és amit újrahasznált PET palackok tartanak fenn. A világ más tájain is használnak hasonló hajókat, de mi leszünk az elsők, akik a Tiszából kigyűjtött hulladékból építenek ilyet!

Mire használjuk a befolyó összeget?

A 750.000 Ft-ból műszaki tervek készülnek, beszerezzük az építéshez szükséges alapanyagokat és a kihelyezéshez szükséges engedélyt, kigyűjtjük a folyóból a hajótest építéséhez szükséges palackokat, megépítjük a hajót, kiválasztjuk az ideális tiszai partszakaszt, odaszállítjuk és üzembe helyezzük a hajót.

 

Erre költjük a befolyó összeget, és ami a lényeg:

 Jó példát mutatunk, tisztább lesz a folyó, óvjuk az élővilágot, boldogabbak lesznek a helyben lakók, valamint az idelátogató turisták és megvalósul a PET Kalózok egyik álma! A PET Kupa ereje a hajózás és a természet szeretetében rejlik, közösséget formál és egyre többeket nyer meg a Tisza ügyének.

 

SEGÍTS TE IS, HOGY MEGÉPÜLHESSEN A SZEMÉTEVŐ SZEMÉTHAJÓ!

 

Köszönetképpen a Tisza nevében

 

Hálásak vagyunk az egészen kicsi és a nagy adományokért egyaránt.

Meghívót küldünk és szeretettel látunk a Szemétevő Szeméthajó felavatásán.

Minimum 10.000 Ft felajánlása esetén Tiszteletbeli PET Kalózzá fogadunk és erről személyre szóló oklevelet küldünk elektronikusan.

 

Forrás és további inofrmáció: http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Epitsunk_Szemetevo_Szemethajot#sthash.Z1Wai9a5.dpuf