Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bezárások egy Auchan bevásárlóközpontban

  • 2005. augusztus 22.
  • humusz

bev.jpgKeményedik a helyzet. Bezáratja az ÁNTSZ a szigetszentmiklósi Auchan néhány részlegét. Pár napja a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelõség 55 milliós bírságot osztott az Auchan-Tesco-Interspar-Lidl négyesnek, mert átírták a szavatossági idõt, egérürülék dekorálta a desszertes polcokat, megtévesztették a vásárlókat. - Jelenleg 9 Auchan hipermarket mûködik hazánkban. - Szerkezetkész a solymári Auchan és további 7 újabb várható. - Zalai felvágott színvonalú az Auchan olcsó húsvéti szlovák sonkája - Hat cég kérte az Auchan Magyarország felszámolását, mert nem fizette ki a beszállítókat. - 4 milliós bírságot kapott az Auchan, mert reklámszórólapja valótlant állított. - A dömpingárak elleni tiltakozásul blokád alá vettek két fõvároshoz közeli Auchant a tejtermelõk. - a Tesco és az Auchan görögdinnye-árusítási akciója ellen tiltakoznak a termelõk.

Vásárolj a szomszédtól, õstermelõtõl, vagy a piacon!

Közben szerkezetkész lett  a solymári Auchan, mely építését és az építési engedélyéhez szükséges környezeti hatástanulmányt a Levegő Munkacsoport intenzíven bírálta.

"Jean Paul Filliat, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója az MTI-nek korábban elmondta, hogy a Magyarországon 1996 óta jelenlévő francia hipermarket-lánc évente mintegy 30 milliárd forintot fektet be az országban. A tervek szerint 5 éven belül további hét, a solymárihoz hasonló méretű egységet építenek.
Az Auchan Magyarország Kft. 2004-ben 184 milliárd forint forgalmat ért el, és 4,5 százalékkal több vásárlót fogadott az üzletekben, mint egy évvel korábban, amikor 132 milliárd forint volt a forgalmuk. Az idén 215 milliárd forint forgalom elérését tervezték, de nem zárják ki, hogy a forgalom akár a 245 milliárd forintot is elérheti - mondta márciusban Jean Paul Filliat.
Az Auchan tavaly júliusi közlése szerint a társaság 2008-ra 17-20 egységből álló láncot kíván működtetni Magyarországon, évente 1-3 új áruház építését tervezik, évente átlagosan 15-20 milliárdos beruházással, ami az anyacég forrásaiból valósul meg. "
                                                                           
                                           /Idézet a MenedzsmentFórum cikkéből/

Filliat úr! Ha ez az áruház is a szigetszentmiklósihoz hasonlatosan működik, akkor legjobb, ha már a solymári nyitás előtt bezárnak. A többihez akár hozzá se kezdjenek! Különösen, ha megnézi, hogy milyen ügyek kapcsán került a sajtóba az Auchan cég neve.


Az ÁNTSZ vasárnapi ellenőrzéséről írt NOL cikk:

Azonnali hatállyal betiltotta a szigetszentmiklósi Auchan áruház több részlegét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a vasárnap délelőtt tartott átfogó ellenőrzést követően - tájékoztatott az ÁNTSZ Pest megyei szolgálata. Az ellenőrök az áruház húsüzemének, grillhúskiadójának és cukrászatának működését tiltotta meg. Az áruház ellen megindították a szabálysértési, a minőségvédelmi és a végrehajtási bírságolási eljárást, és mintegy tizenöt kiló lejárt szavatosságú húskészítményt koboztak el.

A pest megyei tiszti főorvos, Tettinger Antal szerint munkatársai a húsos pultban összegyűlt véres vizet találtak, a polcokon elhelyezett egércsapdából kiszóródott a méreg, a cukrászüzemben pedig szobahőmérsékleten tárolták a sütemények egy részét.

A tiszti főorvos, aki maga is részt vett az ellenőrzésen, arról számolt be közleményében, hogy hiányzott a kézmosó, a papír kéztörlő, az áruház egyetlen dolgozójának egészségügyi könyvét sem tudták felmutatni. Az áruház egészére a "takarítatlanság volt a jellemző".

A betiltott részlegek mindaddig nem működhetnek, amíg nem teremtik meg a közegészségügyi előírásoknak megfelelő feltételeket. Az ÁNTSZ, valamint a fogyasztóvédelem egy hónapon belül kétszer is sorozatos hiányosságokat tárt fel az áruházban. A korábbi ellenőrzésen például egérürüléket találtak a babapiskótás pulton.

(NOL)