Gyerekpóráz

  • 2007. november 24.
  • humusz

Hozzászólások

nehogy elbitangoljon a büdös kölke!

A nyakára kéne tenni, így tényleg hülyeség :p

a másik végére egy bernáthegyit kell kötni, így a mama mehet morzsaporszívózni.

és vajon a kakit összeszedi utána?

enyhén náci hajlamú szülők legjobb barátja. ha sokat ugrál a büdös kölök, akár ki is lehet kötni egy fához.

v.ö. Gyermeksintér Szolgálat - Laár András, stb...

Nagyobb gyerekeknek a továbbfejlesztett változat, hogy csak a csuklóját kötik a mama csuklójához. Még soha nem használtam, de úgy láttam a használóknak (gyerekeket is beleértve) semmi gondot nem okozott.

Mindegy lenne odakötözném a kiságyhoz.. Ha már póráza van. -.-'

Mekkora b***m, aki ilyet használ, de főleg elképesztően lusta, nehogy a gyerek után kelljen futkosnia. Amúgy meg biztos élvezik, ahogy a gyereken uralkodnak. Valóban náci hajlamúaknak való.

Volt egy ismerősöm, akinek a gyerekének a válla kiugrott, mert el akart esni, és vissa akarták húzni. Ha ilyent használnak, akkor nem lett volna semmi baja.

egy ilyen kell nekem is, öcsémet kikötném a fához, föleg télen nehogy már behozza a sarat :D:D:D

ezek, poén tárgyak :D ilyen akkor is lesz ha 100 weblapot csinálnak :D, ezek is meg szinesitik a hétköznapokat :D és mint látni a fantázia határtalan :D:D:D

ez nem poén, angolszász országokben használják, sőt, külön szakirodalma van.

Először 4 évvel ezelőtt külföldön láttunk ilyet a feleségemmel. Azt hittük, valami tréfa. Sajnos -ezek szerint- nem az. Szerencsére a normális többségnek nemcsak a gyártóról, de arról a szülőről is "sommás" véleménye van, aki ilyet használ.

Pontosan ugyanolyan "jó ötlet", mint a hiperaktív gyerekek nyugtatóval kezelése az angolszász országokban.

Akinek volt már egyszerre gyerek, meg derékfájása, az már vágyott is erre. Persze kényelemből használni olyan, mint lustaságból/kénylemből tolókocsiba ülni. Lefikázni valamit meg mindig könnyebb, mint gondolkodni rajta.

az első "gyerek" az valójában "gyereke"

Ha hiszitek, ha nem az USA-ban ezt hasznaljak minden ovodaban amikor kiviszik a gyerekeket setalni. Kicsit humoros latvany amikor 10-15 gyerek "porazat" tartja egy ovono a kezeben. Szerintuk praktikus, nekem meg nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban.

Szerintem egy remek, hasznos ötlet. Persze a kep csaloka az idiota anyukaval.A gyereket nem ezzel setaltatjuk poenbol, de adodhat szituacio amikor a gyerköcöt fixen rögziteni kell, amig a szülö elvegez egy esetleges halaszthatatlan ügyet... ha ertitek mire gondolok. De akkor is praktikus, ha a gyerek ugye egyedül szeretne boldogulni de a babakocsi a masik kezben mert biztos ami biztos.De ezt ugysem erti, akinek nincs legalabb kettö.Akinek meg egy sem, az ne nyilatkozzon. En biztos veszek egyet, remelem addig nem vonjak ki emiatt a forgalombol.

Kedves Pet ! A gyereknek el kell esnie, egyszer, kétszer, háromszor, mert azzal gyüjt tapasztalatot. Ez a gyereknek jó. Ha nem esik el, az a szülönek jó, mert nem lesz piszkos a ruhája. Késöbb meg siránkozik, hogy a gyerek mindig a szülöi támaszt várja.

en most szandekozom venni ilyen porazt, mert nem vagyok hajlando a 3 eves gyerekem utan futkarozni a repteren, mikor csak 2-en utazunk. Nagyon hasznos ilyen esetekre!

Nem tartom teljesen fölöslegesnek. Van egy 3 éves gyerekem, lehetetlen vele normálisan végigcsinálni egy kajabeszerzést. A 16 éveshez is jól jönne néha hosszabb madzaggal. Ha nem jön haza akkor, amikorra megbeszéltük, csak simán hazagombolyítanám :o))))

egy piacon, ne adj isten BEVÁSÁRLÓKÖZPONTBAN ahol bizony néha igen sok ember összezsúfolódik, főleg karácsony idején, a kedves fogyasztó nehezebben tudja elveszíteni drága gyermekét. Mondjuk azt a nadrágja övéhez köti. igy nyugodtan teret adhat a vásárlási szenvedélynek.

A gyerek ezzel jár, hogy futkosunk utána. Szánalmas ez a póráz. Édesanyán tesztelném pár órát. Lehet, hogy azután Ő is másképp látná.

A gyerek ezzel jár, hogy futkosunk utána. Szánalmas ez a póráz. Édesanyán tesztelném pár órát. Lehet, hogy azután Ő is másképp látná.

Minden addig szánalmas, ameddig társadalmilag el nem fogadott. Fogszabalyzó szánalmas? Fémeket raknak az ember szájába. Akkor az is vicces, nem? Lehet nácizni a poráz-metódust, de jobb egy póráz, mint egy autó elé lépő gyerek (mertogy az én olvasatomban arra van kitalálva, es nem a dominancia jele)

Én kaptam egy ilyet amikor a 14 hónapos mellé megszületett a kisöccse. Néha használom, így jön a babakocsi mellett, inkább kötözött gyerek mint elütött gyerek, elég nagy az autóforgalom nálunk. Érdekes módon ezt jobban is tűri mint ha a kezét akarom fogni, attól nagyon ideges lesz.

Erről szerintem tényleg csak annak érdemes nyiltkoznia, akinek van legalább két gyereke. Én nem használok pórázt, de nem azért, mert hülyeség, hanem mert - ahogy a hozzászólásokból is kitűnik - minimum köveket vágnátok hozzám. :) Viszont aki szerint ez teljesen felesleges, meg tunyáknak, paraanyáknak és náciknak való, hát kérem, kísérje el a kisebbik gyerekemet egy rövid sétára. Ha utána őszintén azt mondja, eszébe sem jutott a póráz, meleg gratulációm mellett állandó bébiszitteri megbízásra is számíthat. :P (Amúgy a skandináv országokban, pl. Svédországban - ahol azért az egyén szabadságfoka elég magas - ez egy teljesen átlagos használati tárgy.)

Igen, az eszköz mindenkinek tetszik, aki: -a plázában vásárláskor magánkívül élvezve tölt el órákat a polcok előtt -aki képtelen gyerekén tartani a szemét, mert ugye elsősorban magával kell törődnie -aki képtelen "rossz" gyerekét kezelni (magyarán: ő egy rossz szülő) -aki képtelen 2 gyerekkel egyszerre bánni (régen 8-10 volt) -aki képtelen gyereke figyelmét lekötni -tehát aki képtelen gyereket felnevelni. De az ilyennek nem pórázt kéne adni, hanem egy jó nagyot. Oda. Hogy ne is lehessen. A példát meg asszem nem a skandináv országok rideg, távolságtartó, közönyös, mienktől teljesen különböző embertípusáról kéne venni, hanem a régi magyar Anyákról, mint amilyenek a mieink még voltak.

Ezt nézni is rossz! Inkább rohangálna a gyerkőc után, az legalább egészséges, környezetkímélő és segít leadni a terhesség alatt felszedett pluszkilókat, nem beszélve arról, hogy a kis embernek is megmaradna az emberi méltósága.

Csak az ágál ez ellen, akinek még nem volt örökmozgó 2 éves gyereke és nem lakott vele a belvárosban egy forgalmas út mellett.

Ha rövid a karod, közelebb kell lépni ... Vagy, mi hosszú pórázon tartjuk a gyereket. Mégegyapa jól megfogalmazta az eszköz célját. Nem szülőknek találták ki ezt, hanem gyerekkel rendelkező felnőtteknek. Nekünk 3 van, örokmozgók, ezért mi is örökké mozgunk miattuk. Kibírjuk, hiszen mi akartunk gyerekeket. Szerintem nem a szülő tartya pórázon a gyereket, hanem fordítva, a gyerek a szülőét, hogy el ne veszítse azt, mert az rá se hederít. Persze arra is jó, hogy a bevásárlás közben a többi őrült átessen a pórázon, mert úgyse veszik észre, és így a gyerek is repülhet; a szülő persze megússza mindezt.

Gyalogturazo, hegymaszo nagybatyam, amikor unokahugomat is vitte magaval az olasz Alpokba kirandulni, ilyen porazt hassznalt.

itt egy-két hozzászóló gyerekébe chipet kéne építeni, meg infrareddel távirányítani, áramütéssel kordában tartani. A póráz kevés némelyik szülőnek!

"Érdekes módon ezt jobban is tűri mint ha a kezét akarom fogni, attól nagyon ideges lesz." Ja meg nehogy már testi kontaktus legyen a szülő meg a gyerek között. Aki ilyet használ az annyira birka, hogy úgysem értené meg amit gondolok erről az ökörségről, úgyhogy .... Ja! és nem kell azzal jönni, hogy "akinek már volt gyereke.. etc." mert nekem több is van. De nem USB mesél neki, hanem én, nem a Painter 3.0Wqda rajzol vele hanem én, és nem pórázon vezetem, hanem fogom a kezét és ODAFIGYELEK rá. Ennyit csak megérdemel nem?

25 éve az öcsémhez kaptak egy ilyet a szüleim. Nem mai találmány a hülyeség... Akkoriban meg voltam győződve, hogy nemsokára szájkosarat is kapni fog szegény. Szerencsére sem ezt, sem azt nem vették elő soha.

Ól nincs hozzá? Csak ha már büntetni is akarjuk?!

Istenem! Hogy tudtam e nélkül négy gyereket felnevelni?????

midnenki ugy neveli ahogy jol esik meg ahoyg szabad ne fakadj már annyira ki Rosencrantz :D, nem bántunk :DD:D

Inkább akkor sokkolós nyakörv az sokkal humánusabb :D :D :D

Ez anyukámnak nagyon jól jött volna, amikor kiránduláskor szüntelenül be akartam robogni a Dunába. XD

Na most akkor képzeljetek el egy 5,egy 3,és egy fél éves gyereket ,akikkel egy anyuka EGYSZERRE sétál a városban,ahol jönnek-mennek az autók az úttesten(mejegyzem,ez a 3 évest roppant izgatja,az 5 éves megint 3 éves lesz egyszerre)a kölykök behülyülnek,anyuka tologatja a legkisebbet a babakocsiban,verbálisan próbál rendet rakni köztük,3 kéz híjján csak 2 keze van,ja a bicikliseket a járdán,tereken még nem említettem kontra gyerekek.Próbáljátok ki esetleg(én minden nap ezt teszem)a fél karotokat odaadnátok egyilyen szerkezetért,én kipróbálnám.Pedig nagyon liberális vagyok...

Annyira utálom, mikor vki kapásból elítél másokat. Mások vagyunk, másképp élünk. Mindenki úgy neveli a saját gyerekét, ahogy szeretné, és ahogy tudja.

Járjon az a gyerek, amelyik már tud és annyit, amit tud. A felnőttnek az a feladata, biztosítsa ehhez a megfelelő teret, macerás, nem mondom!. Szerintem a gyerek mozgás és önfejlődésileg fontos, hogy szavakkal, szülői önkézzel, sok sok saját tapasztalással kapja meg a világ korlátait. Nem szükséges ez az eszköz. Nem segíti az önállóságot, a közvetlenséget. Pillanatnyi egyszerűsítés hozama, sok hosszútávú nehézséget okoz.

Négy gyerek póráz nélkül. Amíg kicsik voltak, addig nem is kellett, most nagy kamaszok, most kéne, de nem tűrik... Viszont biciklizni tanításhoz ajánlom! A gyerek nem esik el (ha tartjuk), de csak akkor halad, ha teker, és érzi, ha billeg/egyensúlyoz. Kell persze futnunk, de sokkal kevesebbet, mint a bottal, mert hamarabb megtanulja.

Figyelem! itt némelyek tévedésben vannak, ez a póráz nem egyfolytában van a gyereken, csak ha kell....tehát NÉHA. Attól, h vmi új és szokatlan attól még nem feltétlenül rossz.És nagy örömömre főleg apák ítélkeznek, én elég kevés apát láttam még egyedül több gyerekkel sétálni, bevásárolni...tisztelet a kivételnek!!

Nekem nehéz terhességem volt, akkor jól jött volna a másik, másfél éves gyerekhez egy ilyen - "nem baj", így kevesebbet mentünk ki a levegőre...

Fantasztikus... Bár tinédzser korban még jobban elkél.

Egy év korkülönbség volt a két lányom között, és én a babakocsi végébe ültettem a már járni tudót, aki 1-2 éves volt, és elkódoroghatott volna. Eszembe sem jutott, hogy pórázt kössek rá, mint egy kutyára. Embergyerek, aki a szóból ért...

Meg sose lattam ilyet ezelott.Eleg fura. Meg kutyak is utaljak a porazt.

Oldalak

Új hozzászólás