ARTVENTURA környezetvédelmi művészeti kiállítás

Időpont: 
péntek, 2012, április 27 - 17:00 - péntek, 2012, május 25 - 20:00
Helyszín: 
Szentendrei Képtár
A Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Paradicsom Kulturális Egyesület tisztelettel meghívja Önt az ARTVENTURA rendhagyó környezetvédelmi, művészeti kiállítás megnyitójára.

Az ARTVENTURA utazó, környezetvédelmi, interaktív kiállítás az energiatakarékosság, a klímatudatosság és a megújuló energiák felhasználásának jegyében jött létre, a fenntarthatóság, a művészet és a fogyatékosok integrációjának hármas jelszavával. Működtetője a Paradicsom Klub, amely megalakulása óta munkálkodik a környezetvédelem, a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, a fogyatékos emberek integrációja érdekében.

Az egyedülállónak tekinthető kiállítás célja a művészet eszközeivel felhívni a társadalom figyelmét a fenntartható, környezettudatos és egészséges életforma fontosságára. A kiállítás 15 kortárs művész provokatív műtárgyainak bemutatását vállalta fel, amelyek a környezet- és természetközpontú gondolkodás fontosságát sugallják. A tárlat műtárgyainak világításához, bioerőművekkel, állványokra szerelt kerékpárok segítségével állítjuk elő az elektromos energiát. A műtárgyak mellett a tárlat másik része egy fotókiállítás természetvédelmi és környezetvédelmi fotókból. Az Artventura kiemelten törekszik arra, hogy fogyatékos emberek is aktív résztvevői legyenek a programoknak, ezért elősegítjük, hogy vak és gyengénlátó emberek is megismerkedhessenek a környezetbarát életmód alternatíváival. Számukra a tájékozódást vezetőrendszerek, „audio guide”-ok használata segíti. A tapintható kiállítás a látó emberek számára is maradandó élményt nyújt.

A vendégeket köszönti: Kovács Judit címzetes megyei múzeumigazgató és Sándorné Vincze Viktória, Szentendre Város Polgármesteri Hivatala környezetvédelmi referense  

A kiállítást megnyitja: Bauer Zsolt a REC PR munkatársa és Nyvelt Erik Rendhagyó vak tárlatvezetést tart: Kroll Zsuzsa az MVGyOSz esélyegyenlőségi felelőse

A kiállítás ideje alatt két környezetvédelmi nyílt napot tartunk a látogatók számára, amikor a környezetvédelem területén jártas szakemberek tartanak előadásokat, illetve vak tárlatvezető mutatja be a kiállítás anyagát. Környezetvédelmi nyílt napok:

  • május 4. péntek
  • május 25. péntek

A különleges kiállítás díjtalanul megtekinthető április 27- től május 25-ig.

 

Helyszín: Szentendrei Képtár, 2000 Szentendre, Fő tér 2-5.  

Időpont: 2012. április 27, péntek 17:00 óra  

 

  

 

További információ: 
www.artventura.hu, telefonszám: 06-20-292-5474, mail: [email protected]