Akadályok a segítségnyújtásban

  • 2010. október 01. 02:00
  • graczek

Egyre több szervezet, magánszemély, intézmény gyűjt adományokat a vörösiszap katasztrófa elszenvedői számára. Napok óta hallgatjuk a tévében, hogy hogyan lehet adományokat felajánlani, az összefogás megdöbbentő és az elmúlt évek közéleti közömbössége után határozottan felvillanyoz. Két dolog azért szöget ütött a fejembe.

A Nemzeti Segélyvonal esete

Telenorosként tárcsáztam a segélyvonalat, mire az a választ kaptam, hogy "Felhívjuk a figyelmét, a 1752 nem érhető el a Telenor hálózatából..." Lepadlóztam, és persze rögtön rákerestem a neten. Nézze csak meg mindenki a Nemzeti Segélyvonal honlapját: www.nvs.hu. Itt is sikerült az  apróbetűs részben elhelyezni a mocsokságokat. Idézem:

* A Telenor és a Vodafone hálózatából nem érhető el, e társaságok a csatlakozási szándékukat még 2009 novemberében kommunikáltatták.
** Ebből néhány forint kapcsolási díj a telefonszolgáltatóké, feltöltős telefonok esetén pedig 50 forint áfaként a költségvetés bevétele.

Mi az, hogy nem tudunk adományt felajánlani?Katasztrófahelyzetről beszélünk, lassan egy hete ömlik a médiából az újabb és újabb hír a károkról. Erre a Telenor meg a Voda azt mondja, hogy ez nem biznisz vagy nem tudunk megállapodni? Kit érdekel? Hol élünk? A multik tényleg bármit megcsinálhatnak itt?

Lejutás a helyszínre

A második: felmerült bennem, hogy hogyan lehetne lejutni, ha kétkezi segítséggel szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy egy picit könnyítsek az ott lévők helyzetén. No, az sem megy ám olyan könnyen. Várják az önkénteseket, de sajnos az eljutásukat más városokból sem a katasztrófavédelem, sem a civilek nem tudják megoldani. Jobb dolguk is van most ennél. Az AJKA TV honlapján olvasható a segítségkérő felhívás, amit ajánlok mindenki figyelmébe.

Sofőrködés
Nagyon sokszor kell autóval valamiért a közeli városokba menni. Szükség van autóra, és hozzá sofőrre. Személyautó, teherautó is szóba jöhet.

Devecser kontaktszemély: Szente Róbert 06/20/9931-575
Kolontár kontaktszemély: Soha Zita 06/20/390-2382
Topár Zsolt 06/30/520-2291

A telekocsi honlapokat böngészve sem találtam olyan lehetőséget, hogy eljussak legalább a környékre, ezért bátorítok minden autós blogolvasót, aki arrafelé jár és szabad hely van a kocsijában, hogy jelentkezzen be ezekre az oldalakra.

http://www.kenguru.hu/
http://www.oszkar.com/
http://utazzolcson.net/

Reméljük, a legjobbakat!

graczek

Hozzászólások

"Érdekes lenne viszont megkérdezni az üzemeltetőt, hogy miért a csak a T-Com hálózatából hívható 1752-t (a Nemzeti Segélyvonalat) reklámozzák, amelynek hívásakor a díj töredéke jut csak el a segélyalapba, és miért nem teszik ki a 1749-et IS melléje, ami a Vöröskereszté és sokkal hatékonyabban hasznosítja a hívásdíjat. " forrás a kommenteknél, de nekem is ez a véleményem http://tigrincs.blog.hu/2010/10/11/hatrebb_az_egerekkel

Új hozzászólás

Szűrt HTML

  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.