Oktatás

Akkreditált pedagógus továbbképzés


 A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei című 40 órás akkreditált pedagógus továbbképzésünket tavasszal és ősszel szoktuk elindítani, melyet a jelentkezések függvényében tudunk csak elindítani. 

A tanfolyam tervezett időpontja:
2014. tavasz

Részletes információ a tanfolyam időpontjaival kapcsolatban:
Némethné Kavecsánszki Alexandra
axi[kukac]humusz.hu
06 1-386-26-48

 

Bővebb információ>>

   

Iskoláknak szóló felhívások:

Ünnepváró kézműveskedés maradékanyagokból

Minden évben fenyőfák tízezreit nevelgetik a faültetvényeken, hogy az ünnepek múltával azok a városi épületek közti aszfaltokon, szomorú kóróként adják át magukat az enyészetnek. Tényleg erről kell szólnia az ünnepnek? A Karácsony egymásról, az egymás iránti tiszteletről szól. Az tisztelet azonban megilleti a bennünket körülvevő természeti környezetet is.
A Humuszosok a vágott fenyők helyett kínálnak olyan alternatívát, amellyel megmenthetők a fák, de mégsem marad senki karácsonyfa nélkül. Mindezt közösségben, csapatmunkában valósítjuk meg.
Felnőtteknek és gyerekeknek szóló kézműves foglalkozásainkon 10-40 fő készít közösen karácsonyfákat munkahelyekre, iskolákba, közösségi intézményekbe, ajándékba vagy akár a résztvevők saját otthonába.
Miközben járnak a kezek, a foglalkozásokon beszélgetünk a környezettudatos életmódról, háztartásról, és azok minden csínjáról-bínjáról. Környezeti tanácsadónk segítségével egyéni kérdések megválaszolására is lehetőséget biztosítunk, kiadványaink segítségével pedig mindenki kap fogódzót a zöldebb szemlélethez.
A helyszín lehet a mesés Humusz Ház (1111, Budapest Saru u. 11.), de igény esetén külső helyszínre is kiszállunk.

A foglalkozásokról bővebb információ, illetve ajánlat oktatási programvezetőnktől kérhető:
Némethné Kavecsánszki Alexandra
Tel: 06 1 386-2648
Email: oktatas@humusz.hu
karácsonyi foglalkozások

Játékos foglalkozásokra várjuk az iskolás csoportokat oktatótermünkben és / vagy tanösvényünkön. Akkreditált tanárképzéssel, oktatócsomaggal, kiadványokkal, hírlevéllel, filmmel és tanácsadással szeretnénk segíteni a pedagógusok munkáját.

  •  Saláta címmel elektronikus pedagógus hírlevelet szerkesztünk
  • Szemét egy film címmel filmet készítettünk a reklám-fogyasztás-hulladék témakörében