Hírek

2015. február 26.
Kerti kaland az aszfaltrengetegben, avagy hogyan kertészkedhetsz balkonodon télen-nyáron... A Szamóca Kiskertész Tanoda megmutatja hogyan lehet saját kerted ehető növényekkel a teraszodon, hogyan védd meg a hasznos bogarakat, madarakat. És sok más érdekes témával várnak...
2015. február 09.
Az Ökoiskola címpályázat beadási határidejének közeledtével a Humusz Szövetség segítséget nyújt a fővárosi általános iskoláknak.
2015. február 03.
Olyan lelkes diákok jelentkezését várjuk, akik számára nemcsak a környezetvédelem, hanem az is fontos, hogy aktívan részt vegyenek az iskolai közeg alakításában. Nem mindegy, hogy a szünetet hol lehet kényelmesen eltölteni!
2015. február 03.
Készítsetek új játékokat a régiekből!
2015. január 30.
A Környezet - és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek a Svájci - Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú „Égigérő tanterem” című projekt keretében teszik közzé ezt a felhívást, mely támogatási lehetőséget biztosít óvodás gyermekek, alapfokú (1-8. évfolyamos) és középfokú (5-8. évfolyamos) iskoláskorú gyermekek erdei iskola/óvoda programon való részvételéhez minősített szolgáltatóknál.
2015. január 30.
A hideg évszakban is változatos programokat kínálnak  a Magyar Nemzeti Parkok.
2015. január 30.
A 2008-ban alakult százhalombattai környezetvédelmi egyesület már jelentetett meg környezetvédelmi mesegyűjteményt, Óvd a Földet! címmel. Az idei pályázati kiírás ennek folytatásaként, a Zöld jövő! címmel fog megjelenni.
2015. január 29.
Az Erdei Iskola Egyesület (EIE) az Erdei Iskola Program támogatásával 2005-ben alapította meg a Lehoczky János-díjat, melyet minden évben olyan – az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert – személy kap, aki munkájával sokat tesz hozzá az ifjúság környezettudatos gondolkodásmódjának és magatartásának kialakításához, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez, és tapasztalatát, tudását megosztja embertársaival, ezáltal biztosítva a folytonosságot.
2015. január 29.
Annak érdekében, hogy a hazai középiskolás diákok Erdéllyel kapcsolatos ismereteiket elmélyíthessék, és az ott élő diákokkal rendszeres kapcsolat alakuljon ki, 2015-ben negyedik alkalommal hirdeti meg gimnáziumi és szakközépiskolai diákok számára az Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel kapcsolatos vetélkedősorozatát a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára (ITT), a Romániai Magyar Pedagógusok Szervezetének Teleki Oktatási Központja (Szováta) és a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület. 

Oldalak