Hírek

2016. február 08.
Tapossa laposra címmel ötvenegy oktatási intézményt érintő körutat indított Érden és környékén, valamint Budapest XV. kerületében az Ö.T.H.É.T. Egyesület. A műsorok a szelektív hulladékgyűjtést, és a környezetvédelmet népszerűsítik, január-március között kerülnek bemutatásra. A programok kabalája Pingvin Pityu, aki az óvodásoknak interaktív műsorral, az alsó tagozatos iskolásoknak pedig Pingvin Pityu koncerttel kedveskedik.  Az eddig elért eredményekről sajtótájékoztatón számolt be a szervezet és az esemény fővédnöke, Aradszki András, országgyűlési képviselő.
2016. január 31.
Minden nap találkozunk valamilyen formában a természet- és környezetvédelemmel. Körül vesz bennünket és kész megoldásokat kínál gyakorlatilag mindenre. Mégis úgy érezzük, hogy környezetünkben, lakóhelyünkön sok probléma megoldatlan marad. Vedd észre, légy kreatív, szervezz csapatot és mutasd meg a világnak: TE mit teszel a jó ügyért?
2016. január 26.
A Humusz Szövetség 2014 óta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megbízásából Regionális Forrásközpontként országszerte segíti az oktatási intézményeket az Ökoiskola cím sikeres megpályázásában és megtartásában. Ennek keretében 2016 első félévében akkreditált pedagógus továbbképzést hirdetünk.
2016. január 25.
A Humusz Szövetség 2014 óta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megbízásából Regionális Forrásközpontként országszerte segíti az oktatási intézményeket a Zöld Óvoda cím sikeres megpályázásában és megtartásában. Ennek keretében 2016 első félévében akkreditált pedagógus továbbképzést hirdetünk.
2016. január 22.
Zöldítse intézményét egy ingyenes, környezettudatos hulladékkezelési módszerrel, és spróljon a hulladékkezelési díjon is! Pályázatunkra oktatási és közintézmények jelentkezését várjuk Budapesten!
2016. január 22.
 Várjuk oktatási intézmények jelentkezését, amelyeknél környezetvédelmi téma iránt érdeklődő közösségi szolgálatosok tanulnak.
2016. január 21.
Adjon intézmény újrapapír füzetet a gyerekeknek a Föld Napján! A Humusz az hulladékcsökkentésért, újrahasználatért és újrahasznosításért 20 éve dolgozó egyesületként akciót indít, amelyben vállalja, hogy összegyűjti az iskolák részéről az újrapapír füzetre vonatkozó igényeket és egyben lebonyolítja a beszerzést. Így jelentősen csökkenthető az egy fűzetre eső költség. A füzetek pedig a Föld Napját megelőzően el is készülnek.
2016. január 21.
A Humusz más civil szervezetekkel és szakértőkkel közösen egy munkacsoportot alkotott, hogy utánajárjon, mitől lehet hatékonyabb a környezeti nevelés az oktatási rendszerben.
2016. január 20.
A Magosfa Alapítvány 30 órás, pedagógusoknak akkreditált továbbképzést tart a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel együttműködve– általános iskolai, középiskolai, óvodai pedagógusok vagy pedagógiai asszisztensek és– foglalkozásszervezők, mentálhigiénés szakemberek, idős klubok vezetői stb. számára.
2016. január 12.
A környezeti nevelést, a környezetért felelős életvitel kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen a mostani óvodáskorú gyerekeken is múlik, hogy sikerül-e a jövőben kialakítani egy élhetőbb világot.

Oldalak