Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Energia Klub oktatási segédanyagai

Év: 
2006
Szám: 
Tavasz

energiaklub_120Az Energia Klub Környezetvédelmi Egyesület évek óta oktatási segédanyagok készítésével is foglalkozik. Ezek elsősorban a 12-18 éves korosztálynak készültek, de az őket tanító szaktanároknak, környezeti nevelőknek is segítséget nyújtanak a fenntartható energiagazdálkodás témakörében.



Ismeretterjesztő plakátsorozat: A 100x70 cm méretű, színes, érdekes, lényegre törő plakátsorozat első eleme A nukleáris üzemanyag-út és Az atomreaktorok működése címmel az atomenergia témakörének ismertetéséhez, illusztrálásához nyújt segítséget. A Megújuló és Nem-megújuló energiaforrások című plakátpár a megújuló és a fosszilis energiaforrásokat, illetve a velük járó negatív és pozitív környezeti hatásokat mutatja be. Az Otthon az energiában című plakát a háztartásban felhasznált energiát teszi szemléletessé. A plakátok remek segédanyagok lehetnek az iskolák szaktermeiben kifüggesztve, az energia témájú tanórákon.
Oktatócsomagok: Az Éghajlatváltozás Oktatási Segédanyag az éghajlatváltozás okait, jeleit, folyamatát, következményeit, valamint a mindennapokban is megvalósítható éghajlatvédelmi lépéseket mutatja be. Az oktatócsomag írásvetítő fóliákból és a hozzájuk tartozó, a tanár munkáját segítő magyarázó anyagból áll. A Hol az energia? - oktatócsomag egy olyan feladatlap-gyűjtemény, amely játékos, rajzos megjelenésével, feladataival nagymértékben támaszkodik a közvetlenül megélt élményre, a gyakorlati tevékenységre.
Társasjáték: Az „Otthon az energiában” társasjáték segítségével a gyerekek végigjárhatják a ház részeit, és közben kiderül, mennyire vagyunk takarékosak otthonunkban.
Az oktatási segédanyagok a www.energia­klub.hu honlapról letölthetőek. Árakról információ és megrendelés: [email protected], 06-1/411-3520.